Барселона и Реал Мадрид щяха да имат еднакъв актив след

...
Барселона и Реал Мадрид щяха да имат еднакъв актив след
Коментари Харесай

Барса и Реал Мадрид щяха да са с равни точки, ако не беше ВАР

Барселона и Реал Мадрид щяха да имат идентичен актив след 25-ия кръг в Ла Лига, в случай че не бяха намесите на ВАР. Благодарение на системата за видеоарбитраж каталунците са проработили 4 точки, а в това време кралският клуб е изгубил 5 пункта. Без корекциите на решенията благодарение на ВАР двата гранда щяха да разделят първото място в класирането с по 61 точки. 

Снощи Барса се наложи с 1:0 над Атлетик Билбао като посетител. В 87-ата минута реферът Хесус Хил Мансано анулира гол на Иняки Уилямс поради игра с ръка на Икер Муниаин. До това решение се стигна след разглеждане на обстановката с ВАР. 

“Имаше допиране на топката с ръка от страна на Муниаин, само че то не беше очевидно и явно, с цел да за бъде анулиран голът. Де Йонг също се бореше за топката с разперена ръка. Това решение трябваше да бъде взето от съдията и ВАР не трябваше да се намесва ”, разяснява някогашният първокласен рефер Алфонсо Перес Бурул. 

“Все още мисля, че топката се удари в рамото на Муниаин. Не може да ни анулират гол поради сходно нещо. Това решение ни струваше точката ”, оплака се бранителят на “лъвовете ” Микел Баленсиага. 

Барселона е водач в класирането с 65 точки, а Реал Мадрид е на второ място с 56. В идващия кръг те излизат един против различен на “Камп Ноу ”.

Carlsberg " Домът на Феновете " е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето наличие и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Снимки: Gettyimages
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР