Баровете в Париж и предградията му ще бъдат затворени от

...
Баровете в Париж и предградията му ще бъдат затворени от
Коментари Харесай

Срещу COVID-19: Парижките власти затварят баровете за две седмици

Баровете в Париж и предградията му ще бъдат затворени от на следващия ден до 19 октомври поради увеличението на случаите на инфектирани с ковид, заяви началникът на полицията във френската столица Дидие Лалмо.

" Епидемията се разраства прекомерно бързо, би трябвало да я спрем в този момент преди здравната ни система да бъде изправена на лимита на опциите си ", сподели през днешния ден полицейският шеф, представен от ДПА и Българска телеграфна агенция.

Ресторантите ще могат да останат отворени при изискване на засилени санитарни ограничения, само че студентските и фамилните тържества в публични заведения ще бъдат неразрешени.

Директорът на районната здравна работа Орелиан Русо споделя, че лечебните заведения в столицата изпитват дефицит на личен състав, 36 % от леглата в интензивните отделения сега са запълнени от пациенти с COVID-19, а редица лечебни заведения са принудени да отсрочат някои неспешни интервенции.

Снимка: БГНЕС / EPA

В Париж ще продължи да работи възбрана за провеждането на събития с присъединяване на повече от 1000 души. Освен това се вкарва ново предписание, съгласно което на улиците и площадите не могат да се събират дружно повече от 10 души.

Ще бъдат затворени спортните клубове и фитнес залите, басейните ще работят единствено за възпитаници. Ще останат отворени стадионите и игрищата под намерено небе, само че за стадионите с изключение на ограничаването от 1000 фенове се вкарва и възбрана за запълване на повече от 50% от потенциала им.

Снимка: БГНЕС / EPA

Във френските градове за да се избегне вечерното събиране на жители след 22, 00 ч. е неразрешена продажбата на алкохол, а също стартирането на мощна музика. Забраняват се сватбените тържества и игралните зали, не разрешава се организирането на панаири и изложения.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР