Бърнли е първият нов член на Висшата лига, след като

...
Бърнли е първият нов член на Висшата лига, след като
Коментари Харесай

Бърнли влезе във Висшата лига

Бърнли е първият нов член на Висшата лига, откакто отборът на Венсан Компани завоюва като посетител с 2:1 против Мидълзбро в мач от 40-я кръг на Чемпиъншип. Попадението за домакините бе дело на Чуба Акпом от дузпа, а за гостите се разписаха Ашли Барнс и Конър Робъртс. С тази победа Бърнли остава първи, като е с 87 точки, а Мидълзбро е четвърти с 67 пункта на сметката си.Двубоят бе относително равносилен, като нямаше доста положения, само че тези, които се получиха, бяха извънредно чисти. Още в 12-а минута Ашли Барнс връхлетя върху отскочила топка в наказателното поле и преодоля вратаря с удар в долния ляв ъгъл - 1:0 за Бърнли. В 26-а минута Нейтън Тела можеше да удвои, откакто стреля от вътрешността на наказателното поле, само че топката се търкулна настрана от левия непряк дирек.

В началото на втората част Мидълзбро получи правото да извърши дузпа. С тази задача се зае Чуба Акпом, който не остави никакъв късмет на вратаря Ариянит Мурич, след удар в долния десен ъгъл - 1:1. Двайсетина минути по-късно Нейтън Тела достави отлично подаване за Конър Робъртс, който бе в наказателното поле и стреля тъкмо в ъгъла, с цел да изведе още веднъж тима си напред в резултата - 2:1 за Бърнли. Мидълзбро можеше и да шокира противника си в края, когато в 96-а минута Чуба Акпом се извиси високо и стреля мощно с глава към вратата, само че топката профуча настрана от лявата греда на Бърнли.

Така отборът на Венсан Компани към този момент и математически си подсигурява присъединяване през идващия сезон във Висшата лига, откакто прекара единствено един сезон в Чемпиъншип.
Източник: novsport.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР