Бърни Сандърс спечели първичните избори на Демократическата партия в Северна

...
Бърни Сандърс спечели първичните избори на Демократическата партия в Северна
Коментари Харесай

Бърни Сандърс спечели първичните избори на демократите в Северна Дакота

Бърни Сандърс завоюва първичните избори на Демократическата партия в Северна Дакота за президентските избори в Съединени американски щати през ноември, съобщи Франс прес, като цитира планирани резултати на американски медии.

Това е слаба разтуха за сенатор Сандърс , откакто първичните избори на демократите в няколко щата през вчерашния ден като цяло минаха с триумф за Джо Байдън, отбелязва организацията. Бившият вицепрезидент на Съединени американски щати завоюва в четири от шестте щата, които гласоподаваха през вчерашния ден - в Мисисипи, Мисури, Айдахо и най-важния - Мичиган.

В Мичиган, люлка на американското автомобилостроене, през 2016 година ненадейно завоюва претендентът на републиканците Доналд Тръмп и в този момент той още веднъж е от основно значение за възможното му преизбиране на президентския пост, отбелязва Франс прес.

Северна Дакота ще изпрати единствено 14 делегати на конгреса на демократите през лятото, на който ще бъде публично избран претендентът на партията на президентските избори. Те ще бъдат разпределени на симетричен принцип сред кандидатите, които преминат прага от 15%.

Резултатите от шестия щат, който гласоподава през вчерашния ден - Вашингтон, към момента се чакат, като към този момент Байдън и Сандърс са с съвсем еднакъв резултат. Бившият вицепрезидент на Съединени американски щати към този момент е суперфаворит за номинацията на демократите в конкуренцията, за която ще се бори със сенатора от щата Върмонт.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР