Бармани и ресторантьори сядат на една маса, за да изберат

...
Бармани и ресторантьори сядат на една маса, за да изберат
Коментари Харесай

Кой е най-добрият бар в света за 2022 г.

Бармани и ресторантьори сядат на една маса, с цел да изберат най-хубавите 50 бара в света. И всичко това се случва за 14 поредна година - като за първи път в историята на класацията The World`s 50 Best Bars номер едно стана бар отвън Ню Йорк и Лондон.
 Connaught Bar, Tayēr + Elementary, Paradiso - най-хубавите питейни заведения в света за 2021 година
Най-добрите питейни заведения в света за 2021 година

Ето къде да пийнем по едно през 2022 година

Класирането на питейните заведения е проведено от William Reed Business Media. Тазгодишният лист включва питейни заведения от 26 града, като сред тях има цели 14 нови места. Церемонията по награждаването се състоя във вторник, 4 октомври, в Барселона и беше предавана онлайн по целия свят.

А ето първите ТОП 5 в The World`s 50 Best Bars 2022, показани във прогресивен ред. Затова дано се настаним комфортно и да разгледаме най-хубавите места, които да включим при идващото ни пътешестване. 

5. Little Red Door, Париж

Открехваме алената врата на Little Red Door в парижкия квартал Le Marais и ни пленява уюта на това космополитно нощно заведение. Още от отварянето си през 2012 година барът девет пъти намира място в листата на най-хубавите питейни заведения в света. Little Red Door притегля клиенти от близо и надалеч поради " своите концептуални, само че налични менюта, въодушевени от изкуството, усета, антропологията и обществените науки ". Тук може да опитаме домашни коктейли, в основата на които са цитрусите, морковите, лайката и други

4. Licorería Limantour, Мексико Сити

Licorería Limantour е част от годишната ранглиста още от 2014 година Неговите притежатели Бенджамин Падрон и Хосе Луис Леон се грижат барът да поддържа високото равнище, на което се изкачи през годините. Той се " пръска по шевовете " всеки ден от седмицата, предлага съвършено обслужване, неустоими напитки  и вълшебна атмосфера. Licorería Limantour е разгласен за най-хубавия бар в Северна Америка през 2021 година и 2022 година Характерните за него питиета са впечатляващите цветни коктейли на два етажа.

3. Sips, Барселона

Симоне Капорале и Марк Алварес без подозрение са двама от най-хубавите бармани в света и напълно естествено барът им Sips да влезе в The World`s 50 Best Bars 2022. През деня той предлага на гостите си приятна атмосфера с интериора си в пастелни цветове, до момента в който през нощта светлините се приглушават и той се забулва от загадъчна мрачевина. Всеки подробност тук е значим. Посетителите стават очевидци на същинско шоу, до момента в който ловките бармани сервират поръчаните напитки. Heliodora и Caipirinha са два от коктейлите, които не трябва да пропущаме да пробваме, в случай че желаеме да усетим същинския дух на Sips.

2. Tayēr + Elementary, Лондон

Бавно, само че несъмнено Tayēr + Elementary си затвърждава челните места в листата. През 2020 година той зае пета позиция, предходната година доближи до втора, тази - още веднъж се окичва със среброто. Негови притежатели са Моника Берг и Алекс Кратена, които отварят бара през 2019 година Днес той впечатлява с индустриалния си жанр и коктейлите, които се подготвят за секунди. Буквално.

1. Paradiso, Барселона

За първи път от основаването на The World`s 50 Best Bars, бар отвън Ню Йорк или Лондон оглавява класацията. Барселона може да се назова новата " Коктейла столица ", а Paradiso е най-хубавият бар в света за 2022 година Собственикът Джакомо Джаноти и неговият екип основава едно в действителност зашеметяващо място, което ни смайва още от входа с внушителна дървена ламперия. Веднъж посетили бара, бихме се завърнали още веднъж, единствено с цел да пийнем Space Colada и Volcano Negroni, които се сервират дружно с мини вулкан от изсъхнал лед, изригващ над чашата.
 Geranium, Central, Disfrutar и най-хубавите заведения за хранене в света за 2022 година
Кой е най-хубавият ресторант в света за 2022 година

И къде по света се намират останалите в топ 5

Кои са останалите питейни заведения, част от тазгодишната ранглиста може да разгледаме на на The World`s 50 Best Restaurants.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР