Барикадиралият се в Люлин мъж, който беше арестуван след акция

...
Барикадиралият се в Люлин мъж, който беше арестуван след акция
Коментари Харесай

След драмата в Люлин: Издирван от 3 г. престъпник е хванат едва след като причинява тежка катастрофа

Барикадиралият се в " Люлин " мъж, който беше задържан след акция на СОБТ и Министерство на вътрешните работи, е търсен в продължение на три години - в това число през системата на Интерпол - поради три престъпни присъди.

Едва откакто той е засечен поради пътно нарушаване, полицията съумява да стигне до следите му. Докато бяга от пътния патрул обаче, той провокира тежка злополука, поради която потърпевш пешеходец е в болница и има заплаха от ампутация на крайници му.

Това стана ясно от брифинг на прокуратурата и Столична дирекция на вътрешните работи ден след интервенцията в " Люлин ".

Арестуваният е 45-годишният Петър Колев, осъждан през 2015 година за държане на наркотични субстанции и през 2020 година за закана за ликвидиране на жена в столично заведение и за безчинство.

Колев е трябвало да влезе в пандиза за 3,5 години още през 2020, само че се е укрил. През февруари 2021 за него е издадена европейска заповед за арест - от този момент до 23 април 2023 година следите му се губят съгласно полицията.

На 23 април Колев кара автомобил и е видян от патрул на " Пътна полиция ", откакто излиза от тунела на " Люлин ", без да подаде мигач.

Полицаите са пробвали да го спрат, само че той е траял напред, след това е блъснал таксиметров автомобил, в който се е опитвал да се качи пешеходец.

Пешеходецът е потърпевш, среща се в болница и има сериозна заплаха да загуби крайници си поради контузията. Извършителят на закононарушението е избягал.

При следствието на злополуката служителите на реда са задържали мъж, чието име е вписано при последния механически обзор - става известно, че това е племенник на беглеца Петър Колев. Така е открита информация за жилището, в който той се е укривал - жилище, наето от майката на нарушителя.

В продължение на 2 часа в четвъртък служители на реда, психолози и барети се опитваха да убедят Колев да се съобщи. При задържането му той е бил въоръжен с два револвера, от които единият е с противозаконна регистрация, оповестиха от прокуратурата.

Срещу него ще бъдат повдигнати още 3 обвинявания - за злополука с потърпевшо лице, за несъблюдение на полицейско предписание и за държане на нелегално оръжие.

Колев ще бъде изпратен в затвор още през днешния ден, с цел да излежи по-ранната си присъда, като новото дело против него следва.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР