Барелеф на проф. д-р Красимир Мурджев ще бъде открит на

...
Барелеф на проф. д-р Красимир Мурджев ще бъде открит на
Коментари Харесай

Откриват барелеф в памет на проф. д-р Красимир Мурджев

Барелеф на проф. доктор Красимир Мурджев ще бъде открит на 22 ноември от 10 ч. Поводът е една година от неочакваната кончина на професора, който бе измежду най-хубавите гръдно-коремни хирурзи у нас. В негова памет и заседателната зала във Втора хирургия в УМБАЛ " Свети Георги " на 11-ия етаж ще носи името на професора.

Барелефът е направен от статуя Цвятко Сиромашки по поръчка на управлението на болничното заведение. По този метод сътрудниците засвидетелстват своето почитание към огромния пловдивски хирург. Показват, че постоянно ще го помнят като почтен и открит човек, като извънреден експерт, избавил живота на хиляди и като политик, който се бореше за правата на медиците и пациентите.

Проф. доктор Красимир Мурджев е роден на 10 януари 1964 година Завършва медицина в Медицинския университет в Пловдив, където преподава по обща и гръдна хирургия. Защитил е още магистратура по здравен мениджъмнт. Има научна и просветителна степен „ лекар “. Той и екипът му избавиха ранените от жестоката злополука на автомагистрала „ Тракия” през юни 2011 година, когато рейс се удари в мантинелата, прекатурна се и се възпламени. Медиците тогава бяха отличени от БЛС и от Регионалната лекарска гилдия в Пловдив.

Поклонението ще бъде на гроба на проф. Мурджев на Централни гробища от 12,30 ч. на 22 ноември.

тагове барелеф проф. мурджев болница свети георги поклонение
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР