Барбора Шпотакова бе определена за рекорден девети път за Атлет

...
Барбора Шпотакова бе определена за рекорден девети път за Атлет
Коментари Харесай

Шпотакова Атлет №1 в Чехия за рекорден девети път

Барбора Шпотакова бе избрана за рекорден девети път за Атлет №1 на Чехия. През 2017-а 36-годишната копиехвърлячка завоюва международната купа в Лондон, тъкмо 10 години откакто взе първата си на шампионата в Осака.

Церемонията се организира в Прагаи беше излъчена директно по чешката национална телевизия. В края на сезона международната рекордьрка в дисциплината извоюва и диамантения трофей на финала на Диамантената лига в Цюрих. Най-доброто й достижение за годината беше 68.26. Толкова надалеч не бе пращала копието от олимпийските игри в Лондон-2012.

Шпотакова събра 1650 точки в анкетата и изпревари сътрудниците Якуб Вадлейх и Петр Фридрих, които взеха сребърен и бронзов орден в хвърлянето на копие при мъжете на Световното след първенеца Йоханес Фетер (Гер).

За Треньор на годината за пети следващ път бе разгласен именитият Ян Железни, който е ментор на Вадлейх и на Фридрих. Така той израви достижението на Далибор Купка, някогашния треньор на Роман Шебърле и Зузана Хейнова.

Европейската шампионка за девойки в скока на височина Михаела Хруба получи премията за Най-добър млад спортист в Чехия. Тя бе финалистка на Световното за дами в британската столица.

Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР