Банско въстана в защита на именития си съгражданин, известния ковач

...
Банско въстана в защита на именития си съгражданин, известния ковач
Коментари Харесай

Банско се обедини в защита на известния ковач Радослав Сарафов, пребит от жандармеристи

Банско въстана в отбрана на именития си съгражданин, известния ковач Радослав Сарафов, пребит без мотив от жандармеристи. Инцидентът, за който заяви съдружникът на Радо, Георги Делиев, станал завчера вечерта на входа на града. Радо, както всички го познават, спрял да изчака приятелите си, след дълъг и изтощителен ден, наоколо до патрул на жандармерията, с което очевидно ги подразнил и последвал нечовечен конфликт, при който ковачът е съборен на земята и ритан от жандармеристите.

С голям брой пострадвания той е потърсил помощ в болничното заведение в Разлог, изработен му е обзор, открил следите от принуждение, след което е подал тъжба в полицията. " Скачаха на гърдите ми, ритаха ме, не разбрах за какво. С нищо не съм ги предизвикал, просто чаках приятелите си, с които пийнахме след работа, потеглих без колата си,защото бяхме използвали малко алкохол,но не съм дал никакъв мотив за експанзията, единствено попитах,защо ме гонят,дали им преча и това бе мотивът да ме атакуван. Единият ме изрита в коляното и ме събори на земята,после ме ритаха грубо,разказва битият Радо.

От ръководството в Банско оповестиха за struma. com, че стартира инспекция на дейностите на сътрудниците им от Жандармерия- София.

Случаят обаче раздруса банскалии и страната, защото Радо Сарафов е прочут в цялата страна, надарен актьор, който правил чудеса от желязо. В негова отбрана се надигнаха от гилдията на ковачите и цяло Банско. Пръв го отбрани съдружникът му и другар Георги Делиев, който написа във Facebook:

"Познавате Радо, нали? Познават го в цяло Банско и половин България. Ние – неговите сътрудници и другари обаче, го познаваме най-добре. И знаем, че през живота си той не е сторил неприятно на никого.

Снощи този добър човек, същински другар и надарен занаятчия беше брутално обичай не от какъв да е, а от представители на българските правоохранителни органи. Без да е направил каквото и да било нарушаване, без причина, без провокация, без експанзия. Единственият му „ грях “ е, че застанал покрай поста на жандармеристите на входа на Банско, с цел да изчака група другари. Вероятно тъй като си е мислел, че при тях е несъмнено...

Възмутени и потресени сме до дъното на душата си от това грозно посягане! И обещаваме на Радо, че няма да се примирим, до момента в който отговорните не получат заслужено наказване от закона и правораздаването!
IRON BROTHERS!

П. п.
Снощи получих един подобен въпрос от индивида с пагона:
Кой си ти, бе?! За кво си тука, бе?...
И през днешния ден му давам отговор доста просто:
Тук съм, тъй като Радо е доста повече от мой съучастник, той е като мой брат и заради тази причина на фотографията сме двамата, тъй като няма да скрия нито лицето, нито името си, по този начин както Ти направи нощес, като си мислеше, че всичко ще остане прикрито и няма очевидци, само че уви. А по отношение на изтърканите полицейски номера от сорта на стори ни се пийнал, беше нападателен и т. н. - ТОВА НЯМА ДА МИНЕ, тъй като още от в този момент имаме цялостна подготвеност да се подложим на детектор! Вие сте позор за униформите, които носите и заради тази причина ще ви пъдя по всяка писмен знак и запетая от закона, до момента в който не ви видя вън от системата! Ще си платите за това оскърбление! Говоря в множествено число, тъй като до момента в който един го тъпче с кубинките, другите двама дерибействат и се радват на зрелището, и заради тази причина ще се търси отговорност от всички!
Жоро Делиев съм аз, в случай че към момента не ми знаете името.
Поздрави и до нови срещи, а такива ще имаме по доста институции. ",написа Делиев.

"Железните братя " Радо и Жоро са всепризнати майстори, тяхно дело са неповторими творби из цяло Банско. Музикален камертон бе изработен,за да краси курортния град, златните им ръце са познати освен у нас,но и в чужбина. Полицейската инспекция ще открива кое е предизвикало експанзията у жандармеристите и поради високия публичен интерес към случилото се се чакат съществени санкции, а Радо ще съди побойниците, всички негови другари са очевидци на произвола на униформените.

Петя Колева

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР