Банско. В навечерието на Цветница и Великден, Банско бе украсено

...
Банско. В навечерието на Цветница и Великден, Банско бе украсено
Коментари Харесай

Благоевград: В Банско бе поставена празнична украса по случай Великден

Банско. В навечерието на Цветница и Великден, Банско бе украсено уместно с пъстра празнична декорация. Това оповестиха от пресцентъра на Общината . На основни места в най-хубавия зимен курорт на Балканите бе ситуирана тематична украса от цветни арки, висящи композиции и пъстри яйца, която да сътвори празнично въодушевление за жителите и гостите през идващите дни.
Поетапно стартира почистването на уличната пътна мрежа, като бе оповестено и обичайното пролетно разчистване на домовете, дворовете и прилежащите жилищни пространства.
Едновременно с богатата културна стратегия за светлия празник, Община Банско започва „ Цветна самодейност ”, с която да зарадва най-малките поданици на града. Инициативата ще даде опция на децата в учебна възраст да вземат присъединяване в лятното зацветяване на курорта. Освен да се включат в засаждането на цветята в определена повърхност в централната градска част, те ще имат опция, в период до 30 април, да предложат собствен план на цветна фигура, да изберат цвета на композицията и нейния рисунък. Най-доброто предложение, направено от младите ландшафтни архитекти, ще бъде изпълнено през месец май с подбрани цветя, отговарящи на посоченото цветово решение.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР