Банско. В Банско ще се проведат Летните театрални празници На

...
Банско. В Банско ще се проведат Летните театрални празници На
Коментари Харесай

Благоевград: В Банско ще се проведат Летните театрални празници „На публиката – с любов”

Банско. В Банско ще се проведат Летните театрални празници „ На публиката – с обич ”. Това оповестиха от пресцентъра на Общината . Пет от най-хубавите постановки от българския сценичен плакат, една от които ориентирана към детската публика, ще гостуват на сцената на читалище „ Никола Вапцаров ” в дните от 2 до 7 юли. Вечерите, отдадени на Мелпомена, стартират с постановката на Малък градски спектакъл „ Зад канала ” – „ Апартаментът ”. Режисирана от огромния другар на Банско, Бойко Илиев, театралната импровизация, въодушевена от едноименния американски филм от 60-те, споделя за Си Си Бакстър – служител в застрахователна компания с десетки хиляди други като него. Това, което го отличава от останалите, е неговият апартамент. Притиснат от началниците си, служителят постоянно отдава мястото, само че без наем. Там по-висшестоящите намират укритие, с цел да прекарат време с любовниците си. Когато обаче се намесят личните усеща на Бакстър, играта стартира да се трансформира. В функциите ще влязат Владимир Зомбори, Иван Петрушинов, Таня Пашанкова, Даниел Цочев и Емил Котев, с цел да влияят с чудесна актьорска игра и увлекателна история.
Планираният в програмата за 4 юли театър „ Изборът на Марта ” отпада, с цел да бъде сменен с комедията „ Бащи, неистини и още нещо ” на Варненския трагичен спектакъл. Драматургията на Рей Куни – един от най-хубавите комедийни създатели, подсигурява двучасово наслаждение в компанията на огромен актьорски състав: Свилен Стоянов, Валери Вълчев, Милена Кънева, Димитър Мартинов, Веселина Михалкова, Валентин Митев, Биляна Стоева, Полина Недкова, Станислав Кондов, Николай Кенаров, Пламен Георгиев, Теодора Михайлова. Повечето от пиесите на Рей Куни са построени като комедия на обстановките, в която реакциите на героите, изпаднали в необикновени условия, провокират затруднения, будещи смях. По сходен метод в „ Бащи, неистини и още нещо ” сполучливата кариера на доктор Мортимър се оказва застрашена от непредвидената поява на неговия наследник, за чието битие до този миг той не подозира. Дилемата кариера и популярност или наследник и проблеми води до безкрайна поредност от неистини и гафове.
На 5 юли от 10.30 часа ще се играе детския театър „ Приключения рискови със герои сладкогласни ” на блестящия тандем Недялко Йорданов, Хайгашот Агасян. Една прелестна музикална пиеса на поета и драматург Недялко Йорданов за деца и възрастни, които не бързат да пораснат. Музиката на Хайгашод Агасян е влезнала в учебниците по пеене от първи до седми клас, няма да е мъчно да я запеят и нашите деца, споделя с усмивка режисьорът Костадин Бандутов. Впрочем той прави в този момент самобитен римейк на постановката си по същия мюзикъл отпреди 25 години. Тогава Свилен Стоянов е играл Славейчето Слави, а в този момент му е поверен противоположният облик на Пъдпъдъка Харалампи, от който зависи така наречен „ неприятни ” да победят. Това обаче не се случва, с помощта на останалите герои, както и на децата от публиката.
На 6 юли ще бъде показана постановката „ Лъжата ” от Флориан Зелер. Участието на любимецът на публиката Асен Блатечки, несравнимата Койна Русева и Милена Маркова – Маца, подсигуряват претъпкана зала и усмивки по лицата на феновете. Две двойки. Приятелство. Предателство. Подозрение. Истина или… неистина. Пиесата на френския драматург Флориан Зелер се трансформира в международен сценичен шлагер, без да дава безапелационен отговор на тези безконечни въпроси. Изиграна от ослепителен актьорски състав на българска сцена, брилянтната френска комедия се трансформира в незабравимо театрално прекарване, което сигурно не бихте желали да пропуснете.
Летните театрални празници „ На публиката – с обич ” ще завършат с пиесата „ Любовна нощ ” на Театър „ Искри и сезони ”. Неувяхващата Искра Радева, в компанията на Антон Радичев, Иван Танев, Теодор Елмазов, Зоя Шопова, Стефан Стефанов, Цвятко Ценов, пресъздават ослепително комедийния театър с прелестен разговор, с голямо възприятие за комизъм и непредвидени трагични и комични обрати.
Всички постановки, като се изключи детската, стартират в 19.00 часа, в огромния салон на „ Читалище Никола Вапцаров ” – гр. Банско. Билетите за спектаклите са на цена от 6 лв., а продажбата им стартира от 27 юни на касата на читалището. Детският театър обичайно е със свободен вход, подарък за децата на Банско.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР