Банско ще бъде домакин на ежегодната среща на Асоциацията на

...
Банско ще бъде домакин на ежегодната среща на Асоциацията на
Коментари Харесай

Туроператори и туристически агенти във важен форум в Банско, обсъждат развитието на сектора в условията на криза

Банско ще бъде хазаин на годишната среща на Асоциацията на българските туроператори и туристически сътрудници (АБТТА), която ще се организира от 15 до 17 юни. Форумът ще се организира под мотото „ Четири сезона туризъм на прекарванията – Банско “. Събитието се провежда със съдействието на Община Банско и Съюза на туристическия бизнес в града. Официалното разкриване е планувано за 16 юни от 09. 30 часа.

Акцент в деловата стратегия на 21-та годишна среща са информационно-разяснителни сесии за опциите за финансово подкрепяне на туроператорската и агентската активност в комплицираната пост-кризисна обстановка. Във втората сесия за рестарта на пътуванията през 2022 година ще бъде показана аналитична информация за положението и трендовете на българския входящ, вътрешен и произлязъл туризъм,предава бг туризъм.


Даниела Стоева е определена за член на Изпълнителния ръб на ЕКТАА
За да споделят своята професионална оценка и прогноза за положението българския и Европейския туризъм, за работно присъединяване в срещата на АБТТА се чакат Ирена Георгиева – зам. -министър на туризма, доктор Илин Димитров – ръководител на КТ към Народно събрание, Златко Златич – общоприет управител на Lufthansa Group за България, Румъния и Молдова, Ерик Уилемс – общоприет управител на AMADEUS за Турция и Северна, Централна и Южна Европа, Росен Бъчваров – шеф на Дирекция Връзки с обществеността на Летище София (TBC).

По традиция, програмата включва и богата съпътстваща част, създадена с партньорската поддръжка на Сдружение „ Съюз на българския туристически бизнес Банско “ – кулинарен тур за запознаване с кулинарното предложение на обичайни механи – членове на Задруга на банските механджии „ Уникално Банко “, кулинарна галерия на членовете на Задругата в Механа Ловна среща, обичайната банска вечеря в градината на Механата, показване на локални обичаи, традиции и фолклор в изнесена демострация на ежесъботно събитие от културния календар на Банско «Културни вечери Традиции и изкуство» във Велянова къща. Организирано е преживяване на опциите за летни занимания в планината – по желание премеждие с АТВ или посещаване на посетителски информативен център Национален парк Пирин.

Днес домакините ще създадат презентация на район Банско като целогодишна туристическа дестинация.

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР