Банско. На своето редовно заседание, Общински съвет Банско прие Общинска

...
Банско. На своето редовно заседание, Общински съвет Банско прие Общинска
Коментари Харесай

Благоевград: Общински съвет-Банско одобри общинската стратегия за подкрепа на личностното развитие на децата и учениците в общината

Банско. На своето постоянно съвещание, Общински съвет Банско одобри Общинска тактика за поддръжка на личностното развиване на децата и учениците в община Банско, обхващаща ограничения и действия за интервала до 2020 година Това оповестиха от пресцентъра на Общината . Основен фокус в плановия документ е обезпечаването на еднакъв достъп и качествено обучение на децата, както и поддръжка на личностното им развиване. За постигането на главната цел, тактиката формулира пет оперативни цели, които следва да бъдат изпълнявани през идващите две години: обезпечаване на подобаваща среда за образование и развиване в сходство с самостоятелните просветителни потребности; повишение потенциала на човешките ресурси; възстановяване на достъпността на учебната среда; възстановяване на взаимоотношението сред участниците в просветителния процес; възстановяване на съдействието с Неправителствени организации и гражданското общество.
Местният парламент утвърди също Годишният доклад на кмета за осъществяването на управническата му стратегия за мандат 2015-2019 година Докладът дава подробна информация за съответно подхванатите поредни дейности от общинското управление в осъществяване на декларираните в Програмата цели.
Съветниците гласоподаваха изменение и допълнение на Наредбата за платено паркиране на МПС на територията на общината. Предвижда се въвеждане на нов тип такса – така наречен „ месечен абонамент ”, който да дава опция против възнаграждение от 30 лв. месечно или 180 лв. годишно, да се паркира безкрайно на улици и паркинги с въведен режим „ синя зона ”. Новият тип такса търси повече еластичност в предлаганите услуги за регулация и надзор на паркиране в планинския курорт, на допустими цени. Промените в наредбата плануват също почетните жители на града да бъдат освободени от такси, а паркингът, намиращ се на ул. „ Гоце Делчев ”, на кръстовището при ул. „ Отец Паисий ”, още веднъж ще бъде платена „ синя зона ”.
В края на съвещанието бе взето решение за освобождението на някогашния изпълнителен шеф на ПФК Банско, Йордан Баряков, като член на Съвета на шефовете на сдружението, ръководещо футболния клуб. Общинският съвет в качеството си на принципал на сдруженията с общинско присъединяване, отдръпна своя заем на доверие към Баряков след изнесените медийни изявления за финансови нарушавания със средства на клуба. Неговото място като член на Съвета на шефовете ще бъде заето от Иван Герин, а за изпълнителен шеф към този момент е назначен Крикор Румян. Предстои да бъде осъществен одит на активността на Йордан Баряков в качеството му на шеф на ПФК Банско за интервала от 2014 до освобождението му от служба.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР