Банско. На редовното си заседание Общински съвет - Банско гласува

...
Банско. На редовното си заседание Общински съвет - Банско гласува
Коментари Харесай

Благоевград: Общински съвет - Банско одобри актуализация на бюджета на Общината за 2018 г.

Банско. На постоянното си съвещание Общински съвет - Банско гласоподава направените оферти за актуализация на параметрите на бюджета на Общината за 2018 година Законовият механизъм се употребява тогава, когато в хода на календарната година се променя капиталовата стратегия на общината – някои обекти отпадат за сметка на други, които не са били включени в проекта. Това оповестиха от пресцентъра на Община Банско .
„ Пренасочихме средства към капиталови обекти, които породиха в хода на годината за сметка на отпадналите планувани финансови действия. С така наречен актуализация на бюджета, публично пренареждаме бюджетните параграфи, с които отчитаме своята активност “ разяснява кметът Георги Икономов.
Местният парламент одобри също Правила за установяване на реда и изискванията за разпределение на броя на такситата сред превозвачите на територията на общината. Тяхното одобряване е в осъществяване на условията на Закона за автомобилните транспорти и цели осигур яване на равнопоставеност сред таксиметровите компании.
Одобено бе предлагането на кмета за кандидатстване за безплатна помощ от ПУДООС с план „ Изграждане на тръбопровод и разделна канализация за ул. „ Глазне “ в сектора сред ул. „ Иван Вазов “ до ул. „ Хр. Матов “ в гр. Банско “. Съществуващата ВиК мрежа е строена през 60-те години на 20 в., а улицата е планувана за преасфалтиране, което постанова подмяната на подземната инфраструктура преди да бъде осъществен ремонт на настилката. Прогнозната стойност на плана е 988 600 лв., като съфинансирането от страна на локалната администрация е 2 %.
Съветниците утвърдиха финансовото подкрепяне на присъединяване в музикалния конкурс „ Детски Пирин Фолк “ на дребната Михаела Манчева. Шестокласничката се занимава с пеене от три години в Школата по национално пеене и национални принадлежности на Марин Бърдарев. Участва в национални състезания и фестивали като „ Орфеево изворче ”- гр. Стара Загора, „ Орфееви гении ” – гр. Калофер и гр. Пловдив, музикалната ранглиста на „ радио Хоризонт ” – „ Млади фолклорни гении ” в Студио 1 на БНР – гр. София. Участва в записването на Първия независим албум на Школата по национално пеене и национални принадлежности, както и в общи концерти с едни от най-известните музиканти от шоубизнеса в България проведени от Марин Бърдарев с поддръжката на Община Банско.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР