Банско беше избран за 11-и пореден път за най-добър ски

...
Банско беше избран за 11-и пореден път за най-добър ски
Коментари Харесай

Обявиха кой е най-добрият ски курорт в България

Банско беше определен за 11-и следващ път за най-хубав ски курот на България. Пиринският зимен център заслужи ски Оскара след анонимно гласоподаване на експерти, работещи в ски промишлеността, консуматори на услугата, туроператори, сътрудници и медии, които дадоха своя избор сред 26 юни и 13 октомври на уеб страницата на международните ски награди www.worldskiawards.com.

Тази година в анонимното гласоподаване още веднъж се включиха над 4 милиона души, което значи, че допитването е не просто най-голямото в сектора, а и едно от най-глобалните, провеждани въобще. 

Ски туризмът съставлява витално значим сегмент от международния пазар на пътувания. Приблизително 400 милиона визити на скиори се реализират всяка година в над 2500 ски курорта по целия свят, които оферират над 6 милиона хотелски кревати.

Зимният курорт под връх Тодорка господства класацията от 2013 година насам , като със същото досега могат да се похвалят единствено австрийският Кицбюел, френският Вал Торенс, американският Диър Вали.  

" Щастливи сме, че печелим този Оскар в региона на ски туризма за единадесети следващ път, тъй като това спомага за имиджа на града, на ски зоната и на България, като желано място за първокласно ски прекарване, където водещото е високото качество на услугата на извънредно атрактивна цена ”, сподели Иван Обрейков - маркетинг шеф на концесионера , който стопанисва ски зоната в Пирин.

Обрейков подсети, че до 15 декември всеки фен на зимните спортове може да се снабди със сезонна карта за оборудванията в Банско против 1500 лв. - цена, която остава непроменена от две години насам , макар високите инфлация и цени на енергоизточниците.

През новия сезон Банско ще одобри още веднъж стартове от календара на ФИС. На 10-11 февруари в ски зоната ще се проведат великански слалом и слалом за Световната купа при мъжете. Елитът на международните ски ще кара под Тодорка, а България ще бъде показана от най-хубавия български алпиец Алберт Попов.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР