Банско. Банско бе домакин на Националното състезание Мога и зная

...
Банско. Банско бе домакин на Националното състезание Мога и зная
Коментари Харесай

Благоевград: Едно от най-мащабните в страната състезания по приложна електроника се проведе в Банско

Банско. Банско бе хазаин на Националното съревнование „ Мога и зная по какъв начин “, което се организира в границите на три дни. Това оповестиха от пресцентъра на Общината . В него се включиха близо 1 000 възпитаници от 57 професионални гимназии, измежду които и Професионалната гимназия по електроника в града. Състезанието бе намерено от заместник-министърът на образованието и науката Таня Михайлова, която преди събитието бе посрещната от кмета Икономов. Двамата разговаряха за значимостта на сходни надпревари и насърчаването на учениците за присъединяване в тях.
Кметът на община Банско Георги Икономов поздрави участниците за избора им да се занимават с електроника, тъй като на страната ни са нужни положителни инженери. По думите му, провеждането на надпреварата и съпътстващите го демонстрации с роботи и дронове са потребни за кариерното насочване и провокиране на интереса и на по-малките възпитаници към електрониката.
Отборите от Професионална гимназия по електроника и енергетика се класираха на влиятелното четвърто място, с което потвърдиха своите умения и професионализъм на преподавателите от екипа на инж. Сашка Тодорова – шеф на учебното заведение. Представителите на професионалните гимназии на област Благоевград поддържаха сътрудниците си от ПГЕЕ – Банско.
Инженер Тодорова, инженер Димитър Денизов и Георги Икономов получиха плакети от Министерството за принос в професионалното обучение.
На откриването на надпреварата участваха още началникът на Регионално ръководство на образованието – Благоевград, Ивайло Златанов, Румяна Костадинова, основен специалист в дирекция „ Професионално обучение и образование “ към МОН.
Множество забавни занимания се случиха през тридневния престои на участниците в Банско. В Посетителския информативен център се организираха лекции за най-новите трендове в региона на роботиката и мехатрониката на инжинер Антон Анчев от град Бяла и Теодосии Теодосиев.
Организатори на надпреварата са Министерство на образованието и науката, под патронажа на кмета на Общината Георги Икономов, с партньорството на комерсиална верига ЕЛИМЕКС.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР