Банскалии за пореден път тази година излязоха на протест с

...
Банскалии за пореден път тази година излязоха на протест с
Коментари Харесай

Банскалии затвориха пътя за Гърция за 20 минути с искане за втора кабинка

Банскалии за следващ път тази година излязоха на митинг с искане за втора кабинка и затвориха пътя за Гърция за 20 минути. Над 1000 души развяха флагове и плакати на основен път Е-79 в региона на град Симитли.
 img_0614  img_0601  img_0600  img_0599  img_0594  img_0569  img_0574  img_0588
„ Целта на така наречените природозащитници е да затрият курорта Банско, очевидно ги финансират добре извън и получават доста пари“, сподели кметът на града Георги Икономов по време на митинга.

„ Каква безочливост би трябвало да имаш, че да упрекваш цялостен Министерски съвет, че взима противозаконни решения. Нещо, което е минало още през 2013 година през Висшия екологичен експертен съвет, а те да настояват,че това е нелегално. Тези изказвания са на шепа хора, които не пазят изобщо българските ползи. Това е огромна безочливост и не знам за какво още някой комуникира с тях, сподели още Икономов.

И добави: „ Как някой не се замисли, че този хора упрекват държавно управление, депутати, че желаят нещо нелегално и то на национално равнище. Тези хора са за съд. Относно вековните гори, никой не знае от къде ще минават втора кабинка и втори въжен превоз, тъй като предлагането, което все още е направено от нас, е само за смяна на нови режими. Там няма съответно предложение, т.е. никой не може да каже от къде ще мине кабинката и какво тъкмо ще засегне. Това е на един следващ стадий. И още една неистина, която тиражират зелените – за вековните гори..Никой няма да визира вековни гори, тъй като това е неразрешено и е неприемливо, тъй че това няма да стане. Третият въпрос, по който приказват зелените, е за увеличение на потенциала на кабинката. Те желаят да затрият курорт Банско. За да се демонтира този въжен превоз и на негово място да се направи нов, би трябвало да се демонтират всички стълбове и да има нови структури. Това значи да затворим курорта за две години. С какво тогава ще се качват хората. Или и би трябвало да затворим Банско тогава всички ще не помнят за курорта, или да пуснем коли, които ще замърсят десетократно повече. Изключително несъстоятелни, лъжливи, подвеждащи са техните изказвания, само че както виждате кресливи са и си служат с подмолни средства, нека никой не им се върже“, сподели Икономов.

На митинга паралелно до хората застанаха и кмета на Симитли Апостол Апостолов, депутатите Атанас Стоянов от Вътрешна македонска революционна организация, Александър Мацурев, кмета на Добринище Атанас Галчев и други. Хората скандираха и в поддръжка на по-бързото осъществяване на източния вид на Автомагистрала “Струма “ в сектора на Кресненското дефиле, който също се нападна от „ зелените “.

„ Надяваме се този път премиера Борисов да ни чуе,че желаеме втора кабинка, желаеме и Автомагистрала „Струма“, тъй като ни писна шепа зелени рекетьори да ни дефинират бъдещето“, споделиха протестиращите.

На митинга хората обявиха, че в случай че и този път никой не им обърне внимание, то през януари месец ще създадат обсада на българо-гръцката граница в региона на ГКПП-Кулата.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР