Банкнотите в обращение да се обработват с ултравиолетови лъчи като

...
Банкнотите в обращение да се обработват с ултравиолетови лъчи като
Коментари Харесай

Банкнотите трябва да се дезинфекцират срещу коронавирус

Банкнотите в обращение да се обработват с ултравиолетови лъчи като защитна мярка за разпространяване на болестта от Covid-19. Това предлага великотърновският откривател Петко Ганчев пред БНР.

Устройствата за инспекция на подправени банкноти могат и да ги дезинфекцират. Тези уреди работят на правилото на гермицидните лампи, излъчват ултравиолетова светлина с дължина на вълната 254 нанометра, която може да унищожава към 90% от вирусите и бактериите, полепнали върху банкнотите, разяснява великотърновецът.

" С уредите за инспекция на пари, когато минава банкнотата, да се държи 2-3 секунди от едната страна, от другата и тогава да е в касата. Банките да се снабдят с уреди, с които да си вършат стерилизация с ултравиолетови лъчи на банкнотите, преди да зареждат банкоматите и касите ", предлага той.

 {{ otherArticle[0].article.title }}
Подразделението на централната банка на Китай в Гуанджоу реш...

Ултравиолетовата стерилизация на банкнотите е добра и бърза форма на предварителна защита против коронавирусната зараза, означи Петко Ганчев, базирайки се на проучвания на японски учени, чиито резултати са оповестени в американския здравен портал през септември предходна година.
Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР