Банките в Британия режат клиентите си от ЕС, които нямат

...
Банките в Британия режат клиентите си от ЕС, които нямат
Коментари Харесай

Банките в Британия режат клиентите си от ЕС без постоянен адрес на Острова

Банките в Британия режат клиентите си от Европейски Съюз, които нямат непрекъснат адрес на Острова. Това излиза наяве от обява на вестник „ Таймс “, представена от Българска телеграфна агенция.

Банката Barclays затваря сметките си във всички страни от Европейски Съюз и по тази причина е дала време на клиентите си до края на тази година да се приготвят. Това написа вестникът. В публикацията се  разяснява, че по закон банката би трябвало да уведоми клиентите си най-малко два месеца по-рано за всяко закриване на сметката им. В уеб страницата на банката са посочени страните, в които към този момент не се оферират банкови услуги.

За множеството британци и жители на Европейски Съюз, които са работили във Англия и се нуждаят от сметки в лири стерлинги,
където да получават парите си от пенсия, от наеми или от вложения
в Обединеното кралство, единствената действителна алтернатива е банка HSBC, разяснява “Таймс ”. Тази банка  обслужва клиенти без непрекъснат адрес в Обединеното кралство. И може да  отвори мултивалутна сметка, през която да се сменят лири стерлинги  и да се изпращат в евро по  банкови сметки в Европейски Съюз.

Други банки,  като NatWest, няма да разрешат на клиенти без непрекъснат адрес в Обединеното кралство да отворят сметки. Много британци, живеещи в Европейски Съюз, откриват сметки в Wise или в Revolut. Освен парични преводи те към този момент оферират мултивалутни сметки, които дават опция да се изпращат пари в страните от Европейски Съюз.

Единственото нещо, за което предизвестяват вестникът е, че те не са лицензирани като банки в Обединеното кралство.  Това значи, че парите по техните сметки не са обхванати от Схемата за отплата на финансовите услуги. Тя пази клиентите до 85 000 лири стерлинги. Revolut обаче има банков лиценз в Литва. Това значи, че европейските клиенти са предпазени според европейската скица за отбрана на депозити до 100 000 евро.
Източник: flashnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР