Банките непрекъснато качват таксите си и тегленето от банкомат е

...
Банките непрекъснато качват таксите си и тегленето от банкомат е
Коментари Харесай

Тегленето на пари от банкомат става все по-солено. Вижте таксите

Банките непрестанно качват таксите си и тегленето от банкомат е измежду постоянно обновените услуги. В края на предходната и началото на тази година редица банки направиха следващи корекции в цените си, като доминираха промени в таксите за поддръжка на сметка, за преводи, за интервенции на каса и за изтегляне на кеш от АТМ.

Порталът „ Моите пари “ направи самобитно класиране, с цел да покаже кои банки таксуват клиентите си най-евтино при потребление на банкомат. Разгледани са двата разновидността – когато човек изполва дебитна карта и устройство на една и съща банка и когато банкоматът е на друга банка. Във втората алтернатива таксите по предписание са по-високи.

Данните са настоящи към 28 февруари и се отнасят за общоприети банкови карти за физически лица.

Позиция Банка Теглене на суми от
банкомат на банката-издател 1 Ти Би Ай Без такса за първите 20
транзакции на година. Всяка
следваща се таксува с 0,99 лева 2 Общинска банка 0.30 лева БАКБ 0.30 лева ЦКБ 0.30 лева ОББ 0.30 лева Инвестбанк 0.30 лева Търговска банка 0.30 лева KBC Bank 0.30 лева 3 Интернешънъл  0.40 лева 4 Алианц 0.1%, мин. 0.30 лева ПИБ 0.1%, мин. 0.30 лева Тексим Банк 0.1%, мин. 0.30 лева 5 ДСК 0.15%, мин. 0.30 лева Пощенска 0.15%, мин. 0.30 лева 6 Уникредит 0.16%, мин. 0.30 лева


*За интервала 08.12.2022 г.  – 28.02.2023 година

– БАКБ покачва таксата при изтегляне от банкомат на банката-издател с 0.05 ст.

Както се вижда от таблицата, единствената банка, която към момента ползва „ нулева ставка “ за изтегляне от банкомат, е Ти Би Ай. Таксата обаче е нула единствено за 20 преводи годишно, а след това за всяко последващо изтегляне удръжката е 99 стотинки.

Над половината банки удържат по 30 стотинки при потребление на АТМ – без значение от сумата.

Но при другите има нововъведения, които на процедура оскъпяват услугата. Първо Банка ДСК промени таксата, като се отхвърли от закрепената сума и вместо това удържа % от изтеглените пари, като таксата не може да е по-ниска от 30 стотинки. В началото на годината Уникредит Булбанк направи същата „ промяна “, а по-късно Пощенска и ПИБ вкараха процентно таксуване. Дали други банки ще последват тази „ мода “, следва да узнаем.

Таксите за изтегляне на суми в брой от непознат банкомат са още по-високи. Те стартират от 1.20 лева Само Ти Би Ай не взима такса за 20 преводи в границите на годината, а за идващите си удържа по 99 стотинки. Най-скъпо излиза при Уникредит Булбанк, ПИБ и ДСК, които си удържат по 0.20% от изтеглената сума, само че не по-малко от 1.50 лв..

Вижте още:

Източник: skafeto.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР