Банките биха могли да спестят милиарди долари, използвайки технологии като

...
Банките биха могли да спестят милиарди долари, използвайки технологии като
Коментари Харесай

Автоматизацията ще спести на американските банки повече от 70 млрд. долара до 2025 г.

Банките биха могли да спестят милиарди долари, употребявайки технологии като автоматизация и изкуствен интелект, демонстрира изследване на консултантската компания Accenture. Чрез автоматизиране на работните процеси и подкрепяне чиновниците на работното място, северноамериканските кредитори могат да спестят повече от 70 милиарда $ до 2025 година, оповестява Markets Insider.

В цялата промишленост на финансовите услуги, включваща банкови, застрахователни и финансови пазари, спестяванията могат да доближат сред 87 и 140 милиарда $ за същия интервал.

"Масовите обществени и софтуерни промени основават редица закани и провокации за компаниите, предоставящи финансови услуги ", показва Accenture. Но също по този начин основават "възможност за отключване на забележителна стойност посредством нова работна мощ, нови способи на работа и нови работни функции ".

Изследването демонстрира още, че до 2025 година сред 7 и 10% от дилемите ще бъдат автоматизирани, което ще усили продуктивността, както и икономиите на разноски. "Автоматизацията може да освободи часове, които по-късно да бъдат пренасочени към работата, носеща висока стойност - нововъведения, взаимоотношения и задоволеност на клиента “, се споделя в отчета. Според Accenture, това са и нещата, които ще генерират "значителна стойност " за организациите.

Повече от половината задания, изпълнявани все още от кредитни консултанти, персонални финансови съветници, сътрудници и тези, занимаващи се с обслужването на клиенти, ще могат да бъдат автоматизирани или допълнени от технологиите до 2025 година

Редица банки като Citigroup, Capital One и JPMorgan Chase към този момент употребяват технологии като изкуствен интелект за подкрепяне на служащите или имат автоматизирани елементи, свързани с работния развой.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР