Банката, от която са теглени пари, отпуснати за строежа на

...
Банката, от която са теглени пари, отпуснати за строежа на
Коментари Харесай

Бойко Рашков: Банката е уведомявала ДАНС за теглените пари за "Хемус"

" Банката, от която са теглени пари, отпуснати за градежа на автомагистрала " Хемус ", е уведомявала ДАНС по времето на ГЕРБ, само че от финансовата дирекция не е последвала никаква реакция. " Това е споделил министърът на вътрешните работи Бойко Рашков в изявление за сп. " Капитал ".

" Банката има обвързване по закон, когато се усъмни в реда за преводите и в произхода на сумите, да уведоми ДАНС. Банката е уведомявала тази държавна работа, само че реакция от тази работа и съответно от нейната финансова дирекция не е последвала. Така и все още не знаем къде са отишли тези пари ", твърди министърът. 

Напомняме, че стартира следствието за пране на над 53 млн. лева за градежа на " Хемус ", по което обвинен е 42-годишният арбитър по футзал Борислав Колев.

" Не може да се провиснал повече от 1.5 милиарда от държавния бюджет и внезапно да се окаже, че те не са отишли за строителството. Да се употребяват безусловно престъпни способи за заграбване на тези бюджетни средства, за които не е ясно и досега - макар няколкомесечното следствие - дали са в някои частни сейфове, дали са изнесени в чужбина, дали са в партийни каси и така нататък ", споделя Рашков.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР