Банката на Англия публикува на уебсайта си изображение на новите

...
Банката на Англия публикува на уебсайта си изображение на новите
Коментари Харесай

Голяма новина за крал Чарлз III, какво се чака догодина

Банката на Англия разгласява на уеб страницата си изображение на новите банкноти на английския паунд с облика на крал Чарлз III, които би трябвало да влязат в обращение доникъде на идната година. Образът на краля ще се появи на пет хартиени банкноти от £10, £20 и £50.

Портретът на Чарлз ще бъде отпечатан върху лицевата страна на банкнотите, както и върху защитния щемпел, а останалата част от външния им тип ще бъде непроменена. От Bank of England прецизират, че достоверността на новите банкноти може да бъде тествана по същия метод като тези с лика на кралица Елизабет II.
-->

When will I see a King Charles III banknote?
Bank of England expect the new print banknotes to enter circulation by mid 2024. The new banknotes will only be printed to replace those that are worn and to meet any overall increase in demand for.
— ViVA POST (@VivaPost)

От банката означават, че банкнотите с облика на кралицата ще продължат да бъдат в обращение и ще бъдат отпечатани нови банкноти с облика на краля, които да заменят тези, които са били износени и да отговорят на общото нарастване на търсенето на банкноти, съобщи БГНЕС.

В изказване банката сподели, че нейният метод е в сходство с насоките на Кралския дом за минимизиране на екологичните и финансови въздействия от тази смяна.

Производството на банкноти е висококачествено с високи защитни детайли, предпазващи от подправяне. 
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР