"Банк ъф Ингланд" запази очаквано основната британска лихва на ниво

...
"Банк ъф Ингланд" запази очаквано основната британска лихва на ниво
Коментари Харесай

Банк ъф Ингланд запази основната лихва

"Банк ъф Ингланд " резервира предстоящо главната английска рента на равнище от 0,5%, откакто преди месец тя увеличи лихвената ставка с четвърт % за пръв път от 10 години насам.

Днешното решение беше взето с цялостно единогласие (с 9 на 0 гласа), като в това време централните банкери оставиха без смяна и размерът на програмата за покупки на държавни облигации за 435 милиарда паунда, както и размерът на програмата за покупки на корпоративни облигации за 10 милиарда английски лири.

Последните вести във връзка с макроикономическите данни бяха смесени и относително лимитирани, до момента в който световният стопански напредък остава мощен. Във вътрешен проект, някои знаци за бизнес интензивността обаче демонстрират, че растежът на Брутният вътрешен продукт през четвъртото тримесечие може да бъде малко по-слаб, в сравнение с през третото тримесечие, се показва в днешното изказване на централната банка.

Британската централна банка също по този начин означи, че постигнатият през предходната седмица пробив в договарянията за Брексит е понижил рисковете от неконтролирано излизане на Англия от Европейски Съюз (т.нар. "твърд Брексит ") и може да способства за повишение на икономическото доверие на Острова, като евентуално ще поддържа корпоративното и доверието на английските семейства. В тази връзка централната банка уточни, че ще проучва по-обстойно напредъкът във връзка с Брекзит когато показа през февруари 2018-а година своите нови макроикономически прогнози.

Комисията за парична политика остава на мнението, че в случай че стопанската система следва пътя, обрисуван в ноемврийския тримесечен инфлационен отчет, ще бъде целесъобразно едно по-нататъшно последователно увеличение на лихвата през идващите няколко години, показаха от банката.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР