Бангкок, Тайланд – Сингапур отговори на натиска на ООН, като

...
Бангкок, Тайланд – Сингапур отговори на натиска на ООН, като
Коментари Харесай

Сингапур „затяга винтовете“ на генералите от Мианмар с репресии върху търговията с оръжия

Бангкок, Тайланд – Сингапур отговори на натиска на Организация на обединените нации, като предприе репресии против продажбите на оръжия през своята територия за Мианмар, доставяйки сериозен удар върху изпадналите в борба генерали, които заеха властта с прелом преди повече от три години.

Томас Андрюс, специфичният докладчик на Организация на обединените нации за ситуацията с правата на индивида в Мианмар, сподели пред Ал Джазира, че държавното управление на града-държава „ неотложно е дало отговор “ на неговия отчет от 2023 година, съгласно който основани в Сингапур организации са станали третият по величина източник на оръжейни материали за военните и бяха „ сериозни “ за снабдяването с оръжия.

„ Последващият ми отчет до Съвета по правата на индивида откри, че износът на оръжейни материали от Сингапур за Мианмар е намалял с 83 % “, сподели Андрюс. „ Това е забележителна стъпка напред и образец за това по какъв начин държавните управления могат да създадат разлика за тези, които са в заплаха в Мианмар. “

Репресиите в Сингапур покачиха разходит...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР