Бандата на Димитър Желязков - Митьо Очите се състои от

...
Бандата на Димитър Желязков - Митьо Очите се състои от
Коментари Харесай

Общински съветник от Несебър в бандата на Митьо Очите, издирват го

Бандата на Димитър Желязков - Митьо Очите се състои от 8 мъже, измежду които и общински консултант от Несебър, сподели шефката на спецпрокуратурата Даниела Начева. И посочи, че всички уличени имат повдигнати обвинявания.
Както стана ясно, Митьо Очите е разгласен за търсене по света и у нас, а дружно с него се търсят и общинския консултант и различен член от групата. По неофициална информация името на общинаря е Пейо Янков.
Прокурор Начева изясни, че бандата е работила от 2010 година насам и главно се е занимавала с изнудвания, палежи и телесни повреди, тъй че да бъдат сплашвани търговски сдружения със сериозен бизнес.
Според обвиняването хората на Митьо Очите имали вкус към бизнес с погребения, таксита, нощни заведения и други. Имуществото на тези, които отказвали да платят такса "спокойствие " на групата, било подпалвано за възмездие.
Наблюдаващият прокурор по делото Евгения Станкова сподели, че през вчерашния ден в София, Бургас, Ямбол и Слънчев бряг били претърсени 30 адреса, където били открити общо 90 000 лв., за които се допуска, че са от закононарушения. Открити били и 2 газови револвера, модифицирани в бойни.
В дома на общинския консултант от Несебър имало банкова касета, цялостна с 60 хиляди лева
"Целта на групата е била да сътвори районен монопол на търговията с автомати, погребални и таксиметрови услуги ", сподели зам.-шефът на ГДБОП Стефан Джолев.
Шефката на спецпрокуратурата изрично отхвърли, че Митьо Очите е знаел за интервенцията против бандата му и поради това е избягал. "Ние знаехме, че той напусна България в понеделник, само че не можехме да спрем да работим и да провалим цялата интервенция, с цел да го изчакаме да се върне ", добави Начева и увери, че Митьо Очите ще бъде изправен пред български съд.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР