Бандата е оборудвала лаборатория за производство на aмфетамини и метаамфетамини

...
Бандата е оборудвала лаборатория за производство на aмфетамини и метаамфетамини
Коментари Харесай

Четирима са задържани за производство и разпространение на синтетични наркотици

Бандата е оборудвала лаборатория за произвеждане на aмфетамини и метаамфетамини в Сливен. Произвеждала богата гама синтетични опиати, които разпространявала главно измежду възпитаници в областите Сливен и Ямбол.

Специализираната прокуратура е повдигнала обвиняване на 4-мата за присъединяване в незаконна група за произвеждане и разпространяване на опиати в Сливенско.

Четиримата упрекнати са арестувани на 3 септември 2020 година при профилирана полицейска интервенция на чиновници от Териториалния бранш „ БОП " -Сливен под управлението и надзора на Специализираната прокуратура.

Събраните досега доказателства сочат, че групата е разпространявала в града и района разнообразни по тип опиати - най-вече канабис, амфетамини и метамфетамини, най-малко от началото на 2018 година

В хода на дейностите по следствието на 8 адреса са открити и конфискувани опиати, както и огромно количество ампули с прекурсори за производството на синтетични опиати във тип на кристали. Иззети са и уреди за домашно произвеждане на амфетамини; везни и полиетиленови пликчета с размери 4х4 см за разфасоване на дрогата за продажба, таблети, телефони и СИМ карти, с които участниците са поддържали контакт между тях и с клиенти.

С разпореждане на наблюдаващия прокурор четиримата упрекнати са арестувани за период до 72 часа.

Днес, 4 септември 2020 година, в Специализирания углавен съд ще бъде импортирано искане за взимане на мярка за неотклонение „ Задържане под стража " за всеки от тях.

Пред " По света и у нас " прокурор Евгения Щъркелова съобщи, че групата е разкрита при предпиемане на превантивни ограничения против разпространяването на опиати измежду възпитаници и в регионите на учебни заведения. Според нея огромна част от опиати, които групата произвеждала предизвиквали халюцинации и положения на страхови неврози.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР