Банда невръстни, но изпечени, карибски пирати обсади басейна на ДГ

...
Банда невръстни, но изпечени, карибски пирати обсади басейна на ДГ
Коментари Харесай

Карибските пирати станаха добри, помагат на Наско да оздраве...

Банда невръстни, само че изпечени, карибски пирати обсади басейна на ДГ „ Мирослава “. От тези, които са кротки и послушни, радостни и добродушни, не вървят на учебно заведение, а единствено по моретата. Не ги поканили обаче на обичайния празник за Никулден в детската градина.  Пък и не могат да се мерят с добротата на формалните посетители. Дошли, оказа се, единствено за съкровището.



В сандъка обаче вместо чисто злато откриха златни балони с имената на децата на Добротата: Обич, Благодарност, Уважение, Съчувствие, Подкрепа. Малко се оказа нужно, с цел да се поправят събратята на Джак Спароу  и да дадат тържествена клетва: „ Добро ще вършим и с това ще се прославим! “.



Малки плувци се гмурнаха в басейна да извадят бисерчета на положителното. Доста преди Никулден да събере към него златни рибки, водни капчици, медузи, пирати и една майка, предрешена като Ариел,  в детската градина си поговорили какво е положителното. В една от групите с 6-годишни подготвачета е Калоян, който всяка година взе участие в акцията „ Плюшено мече “, като подарява на дете в неравностойно състояние каквото си е поискало. Натали е давала стотинки за самун на бедна жена. Рая разбрала какво е положително от таткото си – осиновил блъснато коте и му дал името Мъро. Бащата на Лили, когато бил по-млад, не че в този момент е доста остарял, пък осиновил куче. Когато един път у Жоро имало посетители, а майка му била изтощена, той й оказал помощ да вдигне чиниите. Дани е правил къщурка за птици. А Софи пусна паричка в кутията от тазгодишната благотворителна акция на детската градина – в помощ на Наско от Пазарджик, който се нуждае от интервенция.



Изобщо, добротата е да подкрепяш и да си благ, дори със страшните хора, обобщиха хлапетата. Когато върша по този начин, се усещам доста благополучен, показа Марко.



Малчуганите узнаха легендата за св. Николай от майката на едно от тях  - Даниела Чобанова. С изумрудената рокля на русалката Ариел тя им описа за бедствалите моряци, на които светията оказал помощ като запушил с риба дупката в лодката им. Затова е техен покровител, както и на банкерите, подарява здраве и благоденствие.



Ако би трябвало да изиска нещо от Златната рибка, и Петя ще упорства единствено за здраве и добър живот. И една хубава къща би прибавила към тях Лина. Здраве дори и за кучето, сети се Натали. Целият български народ да е здрав, вметна различен подготвак. И Наско да оздравее, пожела Гошо Деведжиев, преди да скочи в басейна да улови своето бисерче на положителното.



 
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР