Бананите са сред най-популярните и предпочитани плодове. Те са сладки,

...
Бананите са сред най-популярните и предпочитани плодове. Те са сладки,
Коментари Харесай

Кои храни да не комбинираме с банани

Бананите са измежду най-популярните и желани плодове. Те са сладки, ароматни и засищащи. Зареждат ни с сила и имат страхотни кулинарни качества. Неслучайно рецептите за десерти с банани са толкоз доста.

Кой би устоял на бананова торта, бананови бисквити или бананов крем! Истинска приятност за небцето и сетивата. И въпреки бананите да са необятно употребявани в здравословното хранене като да вземем за пример под формата на бананови палачинки или бананов самун, то става известно, от време на време потреблението им може да не е толкоз добра концепция. Бананите стават сложни за асимилиране от тялото за хора с сензитивен корем, в случай че се комбинират с други съставки.

Някои храни не се комбинират добре с банани заради разнообразни аргументи, в това число евентуални проблеми със здравето и усложнения в храносмилането.

Ето някои от храните, които е добре да избягвате да комбинирате с банани и за какво:

Внимавайте с комбинирането на млечни артикули и банани

Когато комбинирате пресни банани с млечни артикули като мляко, йогурт или сирене, може да се появят някои неразположения, да вземем за пример мъчно храносмилане. Това се дължи на наличието на танини в бананите, които могат да вещества в стомаха, което може да докара до чувство за тежест.

 Комбиниране на храни с банани

Да комбинираме ли цитрусови плодове с банани?

Комбинирането на банани с цитрусови плодове като портокали или грейпфрут може да докара до газове и дигестивни раздразнения. Това се дължи на високото наличие на аскорбинова киселина в цитрусовите плодове, която може да реагира с бананите и да аргументи газове и дискомфорт.

Не смесвайте газирани питиета с банани

Консумацията на банани след газирани питиета може да докара до непотребна газообразуване и стомашни неразположения. Газираните питиета съдържат въглероден диоксид, който може да подтиква образуването на газове в стомаха, а комбинирането им с банани може да усили този резултат.

Готвени храни с банани

 Не комбинирайте бананите с готвени храни

При приготвянето на ястия, в които бананите се употребяват като съставна част, би трябвало да бъдете деликатни с комбинациите. Например, комбинирането на банани с подправки като ким и чесън може да докара до нараснало формиране на газове, тежест в стомаха или болежка.

Тези препоръки не значат, че би трябвало напълно да избягвате комбинирането на банани с други храни, само че е значимо да бъдете деликатни и да наблюдавате реакцията на вашия организъм.

Различните хора могат да реагират по друг метод на комбинации от храни, и това може да зависи от самостоятелната им сензитивност и храносмилателна система. Ако изпитвате някакви неприятни признаци след съчетание на банани с избрани храни, е добре да се консултирате с доктор или диетолог, с цел да получите личен съвет.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР