Бананите са най-добрият десерт, ако страдате от високо кръвно налягане.

...
Бананите са най-добрият десерт, ако страдате от високо кръвно налягане.
Коментари Харесай

Банани за здраве и красота

Бананите са най-хубавият десерт, в случай че страдате от високо кръвно налягане. Ако изяждате всеки ден по един банан, той ще възстановява кръвното ви налягане.

Хората с наднормено тегло могат да изяждат по един банан и половина на ден, тъй като при тях рискът от високо кръвно налягане е по-голям. При гастрит бананът е съвършен, защото не нервира лигавицата на стомаха.

Отоците, провокирани от сърдечна непълнота, се въздействат добре от бананите, които имат свойството да възстановяват водния продан в организма.

При мигрена изяждайте един банан, още преди да усетите започването на пристъпа. Бананът ще запълни неналичието на серотонин в организма и по този начин пристъпът на мигрена може да бъде омекотен.

Бананите ще ви заредят с сила с помощта на комплекса от витамини, каротин и серотонин. Спортистите употребяват банани преди и след тренировки.

За да предпазите децата и възрастните хора от заболявания, давайте им по един банан на ден. Ако желаете да отслабнете, това не може да стане благодарение на банани, тъй като те са много калорични.

 Банани

Бананите оказват помощ освен когато се употребяват, само че и когато се употребяват външно с козметична цел. Те защищават кожата от прибързано остаряване.

За опъване на бръчките ще ви помогне маска от банани и сметана, а за премахване на дребните бръчици – маска от банан, жълтък и сметана. За стесняване на порите на мазна кожа – маска от банан и лимонтов сок.

Пропорциите са: един банан и по една чаена лъжичка от останалите съставки. Намазва се лицето с тази примес за петнадесет минути и се измива с топла вода.

Маските се вършат през ден в продължение на две седмици. За млада и стегната кожа на тялото примес от един кг бананово пюре и две супени лъжици зехтин се излива във вана с топла вода.

След двадесетина минути следва топъл душ. За да сияе кожата на лицето ви като на ученичка, нанесете маска от половин банан и сока от четвърт портокал. След петнадесет минути измийте.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР