Бананите са хем вкусни, хем полезни. Множеството полезни вещества в

...
Бананите са хем вкусни, хем полезни. Множеството полезни вещества в
Коментари Харесай

10 свойства на бананите, за които вероятно не сте подозирали

Бананите са хем вкусни, хем потребни. Множеството потребни субстанции в тях се грижат за благосъстоянието на тялото ни.

Ето за какво взехме решение да ви представим тези 10 свойства на известния тропически плод. Много от тях са директно свързани с съответната зрялост на банана. Например…

Предотвратява онкологични болести

Бананите съдържат съответен протеин, който е потребен при предотвратяването на онкологични положения. Добре узрелите плодове съдържат по-големи количества от него. Затова е целесъобразно да хапвате банани с петниста или по-тъмна кора.

В борба със мускулните конвулсии

Минералният недостиг е постоянно срещана причина за мускулните конвулсии в глезените. Когато консумирате артикули, богати на магнезий и калий (като банана), можете да съумеете да намалите появяването им. Ето за какво доста спортисти включват в диетата си този плод.

Предотвратява бъбречните болести

Храните, богати на калий, пречат на образуването на бъбречни камъни. Според някои научни изследвания, постоянната консумация на банани понижава и заплахата от появяването на злокачествени формирания в бъбреците с 40 %.

За по-здраво сърце

Богатата на калий диета се предлага за хората с високо кръвно и тези, които са склонни към развиването на кардиоваскуларни болести. Ежедневната консумация от 1,3 гр на този детайл понижава риска от сърдечен удар с 26 %. За да снабдите тялото си с сходно количество би трябвало да изяждате по 2-3 банана дневно (в взаимозависимост от тежестта им).

Прочиства кръвоносните съдове

Холестеролът е главната причина за задръстване на кръвоносните съдове, което от своя страна води до атеросклероза. Бананите съдържат фитостерол. Той понижава равнищата на холестерол в тялото ви и се грижи за благосъстоянието на вашите кръвоносни съдове.

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР