Бананът е най-подходящата храна, която можете да приемате в напрегнати

...
Бананът е най-подходящата храна, която можете да приемате в напрегнати
Коментари Харесай

Бананите са перфектната енергийна инжекция

Бананът е най-подходящата храна, която можете да приемате в напрегнати положения, в които ви е нужна спомагателна сила и централизация.

За по-малко от час приемът на 1-2 банана може по-добре от всеки различен артикул да зареди организма с нужните хранителни субстанции за пълноценното действие на мозъка и тялото.

Причина за това са елементарно усвояваните от човешкия организъм фруктоза, глюкоза и захароза. Установено е, че потреблението на жълтия плод способства за доста бърз, дълготраен и осезателен прилив на сила.

Съдържанието на фибри в допълнение обогатява качествата на банана, правейки го скъп асистент за възстановяване на здравето на храносмилателната ни система и възобновяване на естествената функционалност на стомашно-чревния тракт.

Специалистите предлагат постоянната консумация на питателния артикул за предварителна защита и част от лечебната диета на редица болести, включващи проблеми със сърдечно-съдовата система (в един банан се съдържат 300 мг. калий, който оказва помощ в битката против високо кръвно налягане и укрепва сърдечния мускул), артрит, анемия, утринно гадене, запек, киселини, язви.

 Банани

Калият прави банана извънредно подобаваща храна и за хората, които желаят да укрепят положението и функционалностите на черния дроб, мозъка, костите, зъбите и най-много мускулите. От всички вероятни плодове само в бананите се съдържа най-високо количество калий.

Бананите са извънредно подобаващи и за усмиряване на нервната система, защото имат в състава си високо наличие на витамин В. Известно е, че този витамин е виновен за положителното въодушевление.

Освен това този плод съдържа субстанцията триптофан, която има потвърдено антидепресиращо деяние. Триптофанът се трансформира в серотонин, който благоприятства за чувството за благополучие.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР