Бамбукът е стайно растение, което се отглежда много лесно. Той

...
Бамбукът е стайно растение, което се отглежда много лесно. Той
Коментари Харесай

Как да отглеждаме бамбук вкъщи

Бамбукът е стайно растение, което се отглежда доста елементарно. Той се нуждае от светлина, топлота, само че не би трябвало да е изложен на директна слънчева светлина. Може да се отглежда и при изсъхнал въздух.

Бамбук можете да отглеждате в саксия или ваза. Ако изберете разновидността със саксията, то почвата не е належащо да е специфична, само че би трябвало да има добър дренаж. Ако пък се спрете на разновидността да отглеждате бамбук във ваза е добре да знаете, че водата се сменя на 10 дни и се прибавят подобаващи торове за този тип растение. Бамбукът пораства постепенно и би трябвало самообладание, с цел да се насладите на доста стръкчета. Подходящата температура е 20 до 25 градуса.

Когато времето е топло, бамбукът изисква постоянно поливане, само че не би трябвало да задържа вода. През студените месеци се полива, когато почвата е суха. Периодът на пресаждане е на 2 години, като най-подходящият сезон за пресаждане е пролетта.

За да предпазите бамбука от пожълтяване не го излагайте на директна слънчева светлина. Високото наличие на хлор и флуор във водата също води до пожълтяване на бамбука. Можете да сипете вода в съд и да я оставите да престои едно денонощие преди да поливате растението.

Размножаването на бамбука става посредством ампутиране на връхчетата. Във вода се прибавят дървени въглища и връхната част на бамбука се потапя. Коренчетата се появяват след към 3 месеца и тогава можем да засадим още веднъж растението. Там, където сте отрязали връхчето, ще пораснат стъбълца.

Листата на бамбука са токсични и по тази причина е значимо да се съобразите в случай че имате малко дете в дома или домакински любим. В тези случаи най-добре е бамбука да сложите на високо, където достъпът е неосъществим.

Ако желаете да извършите вашия бамбук по-красив и друг, можете да извиете крайчетата му. Това се прави с увита тел и към нея се завърта растението. Другият метод е като завъртате растението в разнообразни направления по отношение на светлината. Става дума за непряка слънчева светлина.

 Как да отглеждаме бамбук у дома

Бамбукът е растение, което носи символика. Според фън шуй бамбукът носи благополучие и успокоение в дома, уравновесява връзките и постоянно е желано растение и за работното място. Много постоянно бамбукът се подарява, поради позитивната му сила.

За да носи благополучие в дома, бамбукът би трябвало да сложите в източната част на дома и да бъде в стъклен, транспарантен съд. Това предписание е съгласно фън шуй. Ако не спазвате това предписание, въпреки всичко е добре да знаете, че бамбукът може да живее в съвсем всяко помещение. Подходящи са и всекидневна стая, и кухня, и баня.

Какви послания носи бамбукът зависи от броя на стръкчетата. Ако има два стръка, значи ще ви донесе обич, а три стръка носят благополучие. Бамбук с четири стръка не се избира, тъй като се счита, че носи неприятен шанс! За здраве бамбукът би трябвало да има пет, шест или седем стръка.

Осем стръка ще ви донесат благосъстояние. За шанс и благополучие бамбукът би трябвало да има девет стръка. Ако желаете благоденствие и шанс за цялото семейство, то тогава бамбукът във вашият дом би трябвало има 21 стръка.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР