Балканските политици трябва да се научат по-малко да говорят и

...
Балканските политици трябва да се научат по-малко да говорят и
Коментари Харесай

Александър Йорданов иска балканските политици по-малко да говорят и повече да работят

Балканските политици би трябвало да се научат по-малко да приказват и повече да работят. Това съобщи евродепутатът от обединението ГЕРБ - Съюз на демократичните сили Александър Йорданов във връзка балканските недоразумения, подбудени от изявления на премиера Бойко Борисов през последните дни.

Според него това е главното, което би трябвало да сме извлекли като урок. На приказки всички сме мощни, изключително македонците са майстори да живеят в измислени светове, само че би трябвало да се върнат към действителността, разяснява той обстановката в балканската политика.

Относно Сърбия Йорданов бе безапелационен, че от съображения за сигурност тя първо би трябвало да стане член на НАТО, а едвам по-късно и член на Европейския съюз, защото към момента била надалеч по неговите думи от това да одобри европейските полезности.

Запитан дали има такава дума като " северномакедонски ", както Борисов назова македонския президент Стево Пендаровски, Йорданов съобщи, че за българите македонците ще си останат македонци, без значение от това какво е формалното име на страната. Освен това в конституцията им било ясно написано, че жителите на Северна Македония се назовават македонци. Според него обаче реакцията на премиера Зоран Заев е била пресилена.

Отново реагират прочувствено, вместо да одобряват това като една доброжелателна смешка, тъй като самата промяна на името имаше доста комични обстановки, уточни той. Евродепутатът ги посъветва да се съсредоточат върху работата и да упорстват на европейската интеграция. Той увери и че България е страната, която постоянно ще им оказва помощ.

На въпрос какво счита за новата си роля на евродепутат, Йорданов бе безапелационен, че се усеща на мястото си и призна, че са нахлули мемоари от времето му на ръководител на българския парламент.

Той съобщи, че към този момент е имало събиране както на общата група на всички български евродепутати, по този начин и постоянни събирания по партийни фамилии, на които се прецизират политически и механически въпроси.

Относно целите на българските представители в Екологичен потенциал Йорданов разяснява, че България би трябвало да демонстрира солидарна позиция и не би трябвало да сме крайни максималисти, смятайки, че ще реализираме всичко, тъй като по този начин сме решили.

Много е мъчно за която и да е страна в Екологичен потенциал да реализира на 100% ползите си, това е магията на европейското обединяване - всеки би трябвало да направи своя компромис, с цел да върви общо напред комплицираният механизъм на европейското обединяване, съобщи той. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР