Балкан Ботевград се завърна към успехите в Националната баскетболна лига

...
Балкан Ботевград се завърна към успехите в Националната баскетболна лига
Коментари Харесай

Силня последна четвърт донесе успеха на Балкан Ботевград при визитата на Черно море

Балкан Ботевград се завърна към триумфите в Националната баскетболна лига и в среща от третия кръг на Първата шестица в шампионата победи с 95:79 като посетител Черно море Тича в зала " Христо Ботев " във Варна.

" Зелените " започнаха доста мощно мача и още в самото начало дръпнаха с двуцифрена разлика при 12:2, само че последователно домакините заиграха по-добре и в края на първата четвърт даже водеха с 25:24 след общо 18 точки на Тач Ънру и Къртис Джоунс. В хода на втората част варненци направиха опит да се откъснат в резултата, само че все пак ботевградчани не позволиха това да се случи и на почивката даже се отдръпнаха с преднината при 50:46.



След подновяването на играта момчетата на Небойша Кнежевич още веднъж за малко стигнаха до двуцифрен задатък при 68:56, само че до края на четвъртината " моряците " съумяха да понижат пасива си и по този начин преди решителните 10 минути таблото показваше 73:65 в интерес на гостите. В началото на последния интервал Черно море съвсем съумя да се добере до равенството при 76:79, само че в оставащото време до края домакините съумяха да осъществят едвам три пункта против 19 за своя противник, с цел да пристигна и крайното 95:79 за състава на Балкан.

Йордан Минчев приключи с 26 точки за спечелилите, а Димитър Димитров завърши с " дабъл-дабъл " - 21 точки и 11 битки.

За варненци над всички с 24 пункта бе Къртис Джоунс, до момента в който 22 вкара Тач Ънру.

След този дуел Балкан Ботевград остава на 4-ото място в класирането с баланс 15-9, а Черно море Тича заема 6-ата позиция с индикатори 11-14.



Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР