Балкан Ботевград изненада фаворита Рилски спортист (безапелационен лидер в редовния

...
Балкан Ботевград изненада фаворита Рилски спортист (безапелационен лидер в редовния
Коментари Харесай

Балкан Ботевград вдигна шампионския трофей в баскетбола

Балкан Ботевград изненада любимеца Рилски състезател (безапелационен водач в постоянния сезон) и е новият първенец на България по баскетбол! " Зелените " завоюваха шеста купа в историята си, откакто късно нощес в " Арена Ботевград " надделяха Рилецо с 66:54 и с 3-1 завоюваха серията в своя изгода.

За последно домакините завоюваха златните оценки през 2019 година, още веднъж в Ботевград и още веднъж под управлението на Небойша Видич. За първи път обаче това стана пред празни трибуни поради наказване.

Рилски състезател пък приключва шампионата със сребърните оценки за втора поредна година и разочарованието в Самоков е голямо, тъй като всички чакаха тъкмо Рилецо да се окичи със златото.

Домакините започнаха мача с отлична успеваемост в подкошието и водени от Крисчън Джоунс, дръпнаха с 11:2. Трей Портър съумя да понижи разликата до 7, само че дълго време само той успяваше да се разпише за тима си. На два пъти Балкан повеждаше с двуцифрен задатък по-късно, като имаше опция да направи подобен и в края на първата част. Тимът обаче изгуби топката в последната офанзива и Деян Карамфилов вкара тройка, с която понижи за 18:23 след 10 минути игра.

Подемът в играта на отбора от Самоков продължи и през втория интервал и след 6 следващи точки отборът стигна до цялостен поврат – 24:23. Повече от четири минути след началото на частта баскетболистите на Небойша Видич нямаха панер от игра. Съперникът им обаче също направи някои пропуски и те съумяха да си върнат водачеството съвсем незабавно. Балкан приключи полувремето със серия от 19:3 и на почивката се откъсна с 42:27.

Тройка на Димитър Димитров даде старт на третата четвърт, а малко по-късно Крисчън Джоунс направи задатъка на техния отбор двуцифрен – 47:27. Павлин Иванов даде подтик на тима си и три минути преди края на частта разликата падна до 13. Последва замяна на кошове, а преди заключителния интервал отборът от Ботевград бе напред с 56:41.

Резултатността продължи да бъде много ниска и при започване на последната четвърт, което работеше в интерес на Балкан. Баскетболистите на Людмил Хаджисотиров обаче не се отхвърлиха и четири минути преди края понижиха за 50:59. Домакините обаче не позволиха разликата да падне още и победиха с купата. В последната минута Видич пусна на паркета и по-младите момчета в тима.

Най-резултатен за триумфа бе Амад Рори със 17 точки. Крисчън Джоунс, който бе определен за MVP, приключи с 15 точки и 13 битки, а 10 означи Дивон Уошингтън.

За Рилски състезател Павлин Иванов осъществя 22, а с 9 точки и 9 битки се регистрира Трей Портър.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР