Българското външно министерство няма данни за пострадали, загинали или ранени

...
Българското външно министерство няма данни за пострадали, загинали или ранени
Коментари Харесай

При жп катастрофата в Турция няма пострадали българи с двойно гражданство

Българското външно министерство няма данни за потърпевши, починали или ранени български жители при влаковата злополука в Турция, в това число и с двойно поданство. Това излиза наяве от известие на ведомствения пресцентър, като се прецизира, че информацията е настояща към 13.30 ч.

По информация на генералното консулство на Република България в Одрин няма починали или ранени български жители в това число и двойни - турски и български жители, при влакова злополука в западната турска провинция Текирдаг, при която починаха минимум 24 души, а други 318 бяха ранени, от които 124 приети в болница, някои в тежко положение.

Снощи към 17 часа в региона на село Сарълар, община Чорлу, Област Текирда, шест вагона от пътнически скоростен трен дерайлират, по първични данни заради срутване на земни маси, породени от проливните дъждове през последния месец в региона.

Дежурен телефон на генералното консулство на Република България в Одрин: + 90 533 7396140.

Сигнали и молби за подпомагане при бедствени обстановки на български жители се одобряват непрекъснато и на телефонните линии на Дирекция " Ситуационен център ": +359 2 948 24 04; +359 2 971 38 56 или имейл: [email protected]
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР