Българското розово масло e вписано по Женевския акт в Международния

...
Българското розово масло e вписано по Женевския акт в Международния
Коментари Харесай

Българското розово масло става част от европейска индустрия за €75 милиарда

Българското розово масло e вписано по Женевския акт в Международния указател на международната организация по интелектуална благосъстоятелност. Това разгласи заместник-министърът на земеделието Георги Събев по време на конференция на тематика „ Географските означения за селскостопански и неселскостопански артикули, провежда от Патентното ведомство.

Българското розово масло участва в десетки милиони парфюми на огромни марки в международната козметична промишленост.

Това е първият български селскостопански артикул, включен в този указател

„ С вписването си българското розово масло ще има още по-добра видимост и отбрана. Надявам се скоро и други български артикули да намерят място там “, съобщи Георги Събев.

Включването в регистъра е огромна крачка за българските производители на храни и питиета, като основава допустимо най-хубави условия за техните артикули както на нашия, по този начин и на непознати пазари, в това число на тези с географски означения.

Индустрия за €75 милиарда годишно

Секторът на географските означения има голям принос за стопанската система на Европейския съюз.
 Европейски Съюз желае да забрани на Австралия да употребява наименованието
Европейски Съюз желае да забрани на Австралия да употребява наименованието " българско розово масло "

Брюксел желае да отбрани 408 имена на европейски храни и питиета

Реформата на европейските схеми за качество на селскостопански артикули следва да сътвори по-добри условия за позициониране на пазара на производителите на виновност, спиртни питиета и други артикули с географски означения, обявиха за Money.bg от Патентното ведомство .

Годишните доходи от продажби на артикули с географски означения надвишава €75 милиарда , както и 15.5 % от общия експорт на аграрни артикули и питиета.

Според европейското законодателство сертифицираните артикули от Европейския указател по храните получават статут на три правилото - съгласно традиционно-специфичния си темперамент (Traditional Speciality Guaranteed - TSG); съгласно географско напътствие или другояче казано съгласно характерното място, където се създават (Protected Geographical Indication - PGI) или съгласно наименованието на генезис, като те могат да бъдат създавани в избран район (Protected Designation of Origin - PDO).
 Китайска компания желае да купи розово масло за 40 милиона лв. от
Китайска компания желае да купи розово масло за 40 милиона лв. от " Българска роза "

Очаква се съглашението да бъде подписано при започване на идващия месец
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР