Българското председателство свърши и проблемите започнаха, коментира днес премиерът Бойко

...
Българското председателство свърши и проблемите започнаха, коментира днес премиерът Бойко
Коментари Харесай

Борисов: Свърши председателството и проблемите започнаха

Българското председателство свърши и проблемите започнаха, разяснява през днешния ден министър председателят Бойко Борисов във връзка техническите неуредици към отчета му в пленарната зала на Европейския парламент в Страсбург. В началото на съвещанието звукът в залата изчезна и се наложи 40 минути всички да изчакат отстраняването на повредата. Председателят на Екологичен потенциал Антонио Таяни изясни, че евродепутати, съпричастни с провеждаща се стачка на преводачите в Екологичен потенциал, са препречили пътя на техниците и по този начин през днешния ден цялата стратегия на институцията ще се движи с най-малко половин час забавяне. Председателят на Европейска комисия Жан-Клод Юнкер пък означи в речта, в която благодари на България за сполучливото председателство, че случаят, съпътствал началото на днешния спор, в никакъв случай не би се случил в наличието на немския канцлер или на френския президент.

„ Представяте ли си в България да стачкуват преводачите, да загасят тока и да не можем да стартираме даден съвет? ”, попита той.

„ Всички българи би трябвало да сме горди, уточни министър председателят във връзка прозвучалите единомислещи отлични оценки за работата на България като ръководител на Съвета на Европейски Съюз. Благодаря за отличната оценка за България на парламентарните групи, с цел да сме горди всички. България се оправи прелестно, нейните момчета и девойки, мъже и дами, се оправиха прелестно, демонстрираха, че имат и административен, и учредителен, и политически потенциал, разяснява министър председателят. Това прави България горда и демонстрира, че сме страна, която другите даже мъчно биха достигнали в доста сфери ”, добави той на конференция в коридорите на Екологичен потенциал.

По неговите думи е оценка за нашата страна, че толкоз доста пъти в последните шест месеца у нас са били ръководителите на Европейския парламент, Европейския съвет и Европейската комисия.

„ Българското председателство е и невероятна реклама за самата страна. Когато отново ни пристигна ред, се надявам още по-добре да го създадем ”, съобщи министър-председателят, представен от Българска телеграфна агенция.

„ Предложенията ни по миграцията не престават да отекват, тъй като са в полза на всички, салдото там е открит. Винаги съм държал, че със спокоен, изкусен, не безусловен звук, с диалози - се реализира повече, в сравнение с с обиди, нападки и неуважение на непознатото мнение ”, разясни Борисов.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР