Българското правителство, в частно Външно министерство, действаше принципно. Издаде разрешение

...
Българското правителство, в частно Външно министерство, действаше принципно. Издаде разрешение
Коментари Харесай

Тодор Тагарев: Изказването на Захарова е част от руската пропагандна война

Българското държавно управление, в частно Външно министерство, действаше кардинално. Издаде позволение за Сергей Лавров, само че не и за други лица, обект на наказания. Това съобщи министърът на отбарната Тодор Тагарев по отношение на визтата на съветския външен министър в Скопие в ефира на Нова.

" Когато е станало ясно, че има и други лица на борда не е позволено прекосяването. Какви наказания може да ни наложи Русия - не мога да си показва. Тъй като няма политически представител, който да върви в Русия. Това е поредна нервна реакция от страна на Захарова ", обасн министърът.

Нашият кабинет и поддръжака на част от националните предстаивтели следва проекта за поившаване на разноските за защита. Следващата година ще достигнем 2% Брутният вътрешен продукт разноски за защита. Румъния към този момент отиде на 2.5%, Балтийските страни даже и повече, означи министърът на защитата.

Тагарев посочи, че с тези 2% от Брутният вътрешен продукт за защита ще стартира модернизирането на основна част от армията.

Министърът уточни, че чакаме утвърждението на контракта за машините " Страйкър ". И добави, че в програмата за вложения призната от Министерски съвет се слага приоритет върху 3D радарите, противовъздушната и противоракетната отбранителна система. Той посочи, че все още разполагаме със остарели руски радари.

На въпрос за самолетите МиГ-29 Тагарев отговори: Труна е поддръжата МиГ-29. Докато не станем подготвени да изпълняваме функционалностите по air policing с F-16, ще разчитаме на МиГ-29.

Снимка: БГНЕС
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР