Българското първенство по футбол се слави като силово. Играта е

...
Българското първенство по футбол се слави като силово. Играта е
Коментари Харесай

Царете на картона в родния елит

Българското състезание по футбол се слави като силово. Играта е изпълнена със здрави единоборства, а постоянно мачовете оферират доста на брой нарушавания и накъсвания.

Това е една от аргументите някои технични задгранични попълнения да не съумеят бързо да се нагласят към сходен вид футобол у нас. Други пък се усещат тъкмо като вкъщи си и са считани за " царе " на грубия футбол.

Не се свенят да влизат с несъразмерна експанзия и постоянно си изкарват картони.

Двама са играчите, които имат по 9 жълти картона през есента у нас - Емил Виячки (Славия) и Милош Петрович (Локомотив Пд). Участвали са в по 18 мача, което прави по публично предизвестие на всяка втора среща.
 Снимка 470682
Източник:

Все отново до в този момент не са си изкарвали червен картон, до момента в който други двама герои към този момент бяха непосредствено гонени по два пъти.

Бразилецът Родриго Енрике (Черно море), който има и три жълти картона в 14 срещи, а Йоан Бауренски (Ботев Вр) e с шест, два от които се трансфораха в червен. Макар на заглавната фотография нарушаването да е против него, определно той по-често е в противоположната роля.

С шест жълти и един пряк червен картон пък е Реда Ребей (Ботев Пд).
 Снимка 395553
Източник:

Испанецът Пабло Алварес (Черно море) с изключение на честите си голове си навлича и санкции. До момента на актива си има осем жълти картона, като два от тях се трансфораха в червен.

Осем са формалните предизвестия на футболист, за който прекъсването на рискови офанзиви с цената на нарушаване е прочут приом - Светослав Дяков (Пирин). Бившият халф на Лудогорец ги изкара в 14 мача.

С едно по-мако имат Кристиан Гомис (Локомотив Пд), Юрген Матей (ЦСКА), Мохамед Брахими (Пирин) и Александър Александров (Царско село). Шест жълти картона има Радослав Цонев (Левски), само че част от тях са за разногласия със съдиите, а не фаулиране на противник.
 Омар Сако мина в ЛАСК (Линц)
Омар Сако мина в ЛАСК (Линц)

Футболистът мина от Берое и подписа контракт за 4,5 години с австрийския тим

Директно бяха изгонени Георги Вълчев (+5 ж.к. - Славия), Омар Сако (4 ж.к. - мина от Берое в Ласк), Светослав Вуцов (4 ж.к. - Славия), Иван Бандаловски (4 ж.к. - Царско село), Крум Стоянов (3 ж.к. - ФК ЦСКА 1948), Милан Йокич (3 ж.к. - Царско село) и други

Това са грубияните в родния футболен хайлайф през сезона, следва да забележим по какъв начин и дали ще се трансформират напролет.
 Снимка 555733
Източник:
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР