Българското отбеляза успех, след като пълнометражният филм Нямаш място в

...
Българското отбеляза успех, след като пълнометражният филм Нямаш място в
Коментари Харесай

Нямаш място в нашия град - филмът за Перник, който шества по фестивали

Българското означи триумф, откакто пълнометражният филм " Нямаш място в нашия град " на Николай Стефанов и Ралица Големанова бе селектиран за влиятелния фестивал в Шефийлд, Великобитания. е третата по величина платформа за документални филми в света. Освен, че демонстрира необятен набор от интернационалните и английски филми, фестивалът основава нови гении като предлага благоприятни условия за майсторски класове.

" Нямаш място в нашия град " на режисьора Николай Стефанов и продуцента Ралица Големанова от продуцентска къща Smarty Pants Shooter е и първата HBO Max копродукция от България.
 Скандал на съвещанието на министрите за бюджета 8 юни 2022 | Скандал и недоразумение по време на съвещанието на кабинета преди актуализацията на бюджета. Министрите от...
на миньорския град Перник, разказана през всекидневието на група футболни почитатели, към този момент е селектирана от редица интернационалните фестивали, а от есента филмът ще бъде наличен за гледане в стрийминг платформата HBO Max от необятна аудитория у нас и в още над 15 страни в Европа, описват от НФЦ.

Документалният филм-наблюдение се концентрира върху футболна агитка от родния град на режисьора - Перник, означават от Националния кино център (НФЦ). Героите му са отдадени на триумфа на своя тим. За тях това е цел, в която виждат опция Перник да се асоциира още веднъж със силата и сплотеността на миньорите, присъщи в десетилетията му на преуспяващ промишлен град.


Снимка: Smarty Pants Shooter
Камерата на Николай Стефанов наблюдава публични и персонални рецесии, с цел да покаже какво се крие под коравия външен тип на героите. Днес синовете на миньорите постоянно са изправени пред безработица и липса на благоприятни условия. Режисьорът изследва живота им с неприкритост и автентичен интерес, показвайки, че нищо не е единствено черно или бяло и че всеки, без значение от средата си, желае по-добър живот за себе си и децата си.

Ханка Кастелицова, изпълнителен продуцент на документални филми от HBO Max, споделя по отношение на кино лентата:

" Проследих развиването на този филм в продължение на няколко години и бях впечатлена от достъпа, който екипът съумя да получи. Основно качество на “Нямаш място в нашия град” е чувствителността и методът, по който създателят се отнася към героите - без предубеждения, само че въпреки всичко от ясна позиция. Развълнувана съм, че този документален филм ще има мощен фестивален живот и е първата продукция от България, която ще предложим на нашите HBO Max клиенти в Европа. "

Николай Стефанов е роден и израства в Перник и постоянно е очевидец на клишираните усещания, с които свързваме някогашния промишлен град. Той напуща града, само че доста от неговите другари остават. Двадесет години по-късно Николай се връща в Перник, с цел да се изправи пред предишното си и да опише историята на града и на хората, с които е израснал.

" Този план не беше елементарен за реализиране - поради провокативния си темперамент, предизвикателни герои и моят персонален развой на сдобряване с предишното. И въпреки всичко мисля, че този филм е значим и може да помогне за разбирането на сложни, само че централни въпроси, за които нашите общества би трябвало да приказват ", споделя режисьорът, представен от.

Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР