Българското общество пише оценка Добър 3.57 на правителството за изминалите

...
Българското общество пише оценка Добър 3.57 на правителството за изминалите
Коментари Харесай

Алфа Рисърч: Българите пишат Добър 3.57 за първите 100 дни на правителството

Българското общество написа оценка " Добър 3.57 " на държавното управление за миналите 100 дни на ръководство, които бяха белязани с рецесии във външната и вътрешната политика, войната в Украйна, Ковид вълна и възходящи цени на енергоносителите. Оценката на обществото беше част от специфичното изследване на социологическата организация " Алфа Рисърч " за Българска национална телевизия и предаването " Референдум ".

" Тук виждаме разрези на три параметъра: първо - на нашето държавно управление се е паднала сложна задача, на второ място - неудовлетворителни резултати в доста посоки и трето - упованието това държавно управление да има бъдещи достижения " - разяснява Боряна Димитрова, социолог и шеф на организация " Алфа Рисърч ".

 Снимка: БНТ

Според данните, 53.0% от българското общество не считат, че борбата сред ръководещи и съпротива ще доведe до предварителни избори през тази година.

 Снимка: БНТ

На въпрос в кои сфери утвърждават най-вече постигнатото от кабинета и къде са нужни повече дейности, като най-високи се откроиха упованията в областта на приходите и инфлацията, където над 85% не са удовлетворени от постигнатото. Обществото чака и по-категорични резултати в правосъдната промяна и енергетиката. Най-висок %, над 40% от запитаните виждат позитивни резултати в защитата и сигурността, позицията за войната в Украйна и външната политика, както и преодоляването на Ковид рецесията.

Социологическата организация " Алфа Рисърч " ревизира и какви са настройките след арестите на Бойко Борисов, Севдалина Арнаудова и Владислав Горанов. Според 60.9% от хората, акцията в късните часове на 17 март е неуспех на Министерство на вътрешните работи, тъй като прави арести без доказателства, само че за 34.4% - това е триумф на държавното управление в битката против корупцията, а 4.7% остават без мнение.

 Снимка: БНТ

Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР