Българското общество е в разпад от може би 80 години

...
Българското общество е в разпад от може би 80 години
Коментари Харесай

Сиромахов: Българското общество е в разпад от 80 години. Българите са много лошо възпитани и необразовани

Българското общество е в разпад от може би 80 години насам.Това сподели в утринния блок  " Добро утро, България "  на Радио " Фокус "  писателят и сценарист Иво Сиромахов. 

Той употребява крайни думи, които по принцип не използва в хумористичния си жанр.

" Всъщност огромната неволя идва от възпитанието. Българите се провалят като родители, те не умеят да възпитават добре децата си. Те ги учат на самомнителност, на нарцисизъм. Отглеждат в фамилиите си дребни нападателни, егоистични простаци, които порастват и се трансформират във възрастни нападателни и егоистични простаци ", съобщи той.

Според него това е главната причина за неуспехите в обществото ни. " Българите са доста неприятно възпитани. Втората причина е, че са необразовани. Образованието към този момент не е полезност ", сподели той.

Иво Сиромахов добави, че има много будители измежду нас, само че въпросът е дали обществото желае да ги види и дали въобще се интересува от това, което те вършат.

По отношение на българските медии той акцентира, че им липсва най-много независимост. " За да има качествени медии, те би трябвало да бъдат свободни. Свободата е горивото в мотора на публицистиката. Ако няма независимост, публицистиката не върви ", съобщи Сиромахов.

" Медиите са овладени, изключително в последните 10-12 години виждаме, че те са подчинени на олигархични кръгове, на избрани политици. Виждаме, че в националните медии огромна част от рекламата идва от страната, което е безусловно безсрамие ", разяснява той.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР