Българското национално радио (БНР) ще представя новините си на жестов

...
Българското национално радио (БНР) ще представя новините си на жестов
Коментари Харесай

БНР пуска новини на жестов език

Българското национално радио (БНР) ще показва новините си на жестов език за хората с повреден слух, оповестяват от медията.

Всеки понеделник, сряда и петък БНР ще разгласява на уеб страницата си и в обществените медии видео с новините от обедната емисия в 12:00 ч. Проектът се осъществя взаимно от БНР и сдружението " Стрей шийп ". " Зад компанията за жестов превод стоят двама сполучливи млади българи, към този момент познати освен на хората с проблеми със слуха. Борис Бъндев и Александър Калинов са на 27 години и са част от селекцията на Форбс " 30 под 30 ", описват от БНР.

" Като национално виновна медия, БНР дава своя принос посредством нови аудио-визуални формати да бъде в интерес на своята публика, в това число на българите с повреден слух, Убеден съм, че съдействието с Борис и Александър ще стане неразделна част от нашите старания да покажем, че през днешния ден, в цифровия свят, радиото не е единствено тон, само че картина, и това не е самоцел ", разяснява шефът на цифрови стратегии в БНР Иво Тодоров.
" Борис Бъндев и Александър Калинов са другари от ученическите си години в пловдивската  френска гимназия. Борис е единственият чуващ в семейство на глухи и около него приятелят му научава жестовия език. От януари 2021 година българският жестов език е публично приет за независим език, а Народно събрание одобри Закон за жестовия език, уреждащ в огромна степен подпомагането на потребностите на хората с повреден слух ", описват от БНР. 
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР