Българското национално радио, Българската национална телевизия и Народен театър „Иван

...
Българското национално радио, Българската национална телевизия и Народен театър „Иван
Коментари Харесай

Заедно за Украйна: БНТ, БНР и Народен театър Иван Вазов в подкрепа на пострадалите от войната

Българското национално радио, Българската национална телевизия и Народен спектакъл „ Иван Вазов “ сплотяват старания в поддръжка на потърпевшите от войната в Украйна.

На 28 март (понеделник), от 19.00 ч., двете публични медии, с семейството на Народния спектакъл, провеждат благотворителен концерт „ Заедно за Украйна “, в символ на съпричастност към потърпевшите от войната.



В " Денят стартира " шефовете на трите публични институции показаха благотворителната самодейност.

" Човек възприема света с няколко сетива – очи, подушване, усет, слух. За мен, обаче, има още едно осезание, което е най-важното и то е сетивото, което енергизира рациото – това е сърцето. В подобен миг сърцето има нуждата от реципрочност, от човещина и по тази причина сме тръгнали да вършим този концерт. Искаме с този концерт да има една милувка, да има една прегръдка. " - сподели шефът на Народния спектакъл " Иван Вазов " Мариус Донкин.

" Искрено се надявам, че в случай че изобщо може да има нещо позитивно в тази обстановка, то това е точно хората да осъзнаят опцията да оказват помощ и че от всеки един от тях зависи да подобрят, въпреки и мъничко, живота и ориста на някой различен. Музиката е един повсеместен език, който елементарно унищожава граници и сплотява хората. А точно разделянето е нещото, което ни пречи най-вече в последно време. Това, което виждаме в Украйна, е крайната фаза, до което води това разделяне. И се надявам посредством музиката да покажем, че хората са повече идентични, в сравнение с разнообразни и че от това разделяне няма потребност. " - съобщи Милен Митев, общоприет шеф на БНР.

" Аз имам вяра, че трите институции БНР, Народният спектакъл и Българска национална телевизия дават доста явен сигнал. Да, нито обществото, нито политиците са единни по тематиката за войната и Украйна. Ако обаче ние сме единни и го кажем обществено - имам вяра, че такава оценка от публични институции е прекрасен знак. Мисля, че споделяме доста изрично позицията – не сме политици, не се бъркаме в страната, само че споделяме какво мислим и се надяваме, че това ще помогне на другите. " - посочи генералният шеф на Българска национална телевизия Емил Кошлуков.

В поддръжка на потърпевшите от войната в Украйна в понеделник на сцената на Народен спектакъл " Иван Вазов " излизат Биг бендът и Смесеният хор на БНР, солистите Елена Сиракова и Боби Йоцов. В програмата ще забележим и украинска оперна певица, която ще извърши на съветски език песен от " Евгений Онегин " на Чайковски, както и нейна сънародничка - студентка в Музикалната академия в София.

Водещи на концерта са актьорите Павел Иванов и Ана Пападопулу.

Благотворителният концерт „ Заедно за Украйна “ ще бъде излъчен по всички национални и районни стратегии на Българското национално радио на 28 март от 19.00 ч., както и в ефира на Българска национална телевизия 1 в неделя, 3 април от 21.00 ч.

Събраните средства от къс номер 1466, дарения на място или по банковата сметка на Българския червен кръст ще бъдат предоставени на потърпевшите от войната в Украйна.

СМЕТКА ЗА ДАРЕНИЯ

БЪЛГАРСКИ ЧЕРВЕН КРЪСТ

УНИКРЕДИТ БУЛБАНК АД BG23UNCR76301077778563

UNCRBGSF (За потърпевшите от спора в Украйна)

Може да дарите и онлайн през.

Междувременно дейностите в помощ на потърпевшите от войната в Украйна не престават.

До дни Българска национална телевизия ще стартира онлайн-излъчване на 24 часов новинарски канал за събитията в Украйна, който сплотява работата на 8 украински малките екрани от разнообразни елементи на страната. Каналът ще е наличен на страницата на уеб страницата на Българска национална телевизия -.

Почивната база на Българска национална телевизия и БНР в Китен пък се приготвя да подслони бежанци от Украйна. Очаква се тя да отвори порти до седмица-две.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР