Българско шоу взе първото място в пилотното издание на международния

...
Българско шоу взе първото място в пилотното издание на международния
Коментари Харесай

Българско шоу взе първо място на международен конкурс за светлинно изкуство в Китай


Българско шоу взе първото място в пилотното издание на интернационалния конкурс за светлинно изкуство в 30-милионния град Чонгкинг, в Китай, оповестяват създателите на плана от MP-studio.

Творбата носи името Metamorph и била проектирана върху фасада на една от главните забележителности в града - улицата за графити изкуство Huangjueping. Шоуто е било измежду четиридесетте финалисти в състезанието, селектирани от целия свят, с цел да бъдат показани пред публиката онлайн.

СЪСТЕЗАНИЕТО 

В журито са били над 30 актьори, а  останалите спечелили са от Китай (сребърно отличие) и Германия и Испания (бронзово отличие). 



“Самото присъединяване на конкурс в Китай беше доста вълнуващо за целия ни екип. Шоуто Metamorph е едно от обичаните ни творби, в което имахме опция да развихрим въображението си, да представим тематики, които ни вълнуват и да опитвам с провокативни образни похвати ", споделя Марин Петков, създател на MP-studio.

ПРОЕКТЪТ

Спектакълът е въодушевен от новелата на Франц Кафка “Метаморфозата ”, а в основната роля е Орлин Павлов. Със своята актьорска игра той се потапя в новото си цифрово схващане. Артистите от MP-studio употребяват едни от най-новите технологии в цифровото изкуство, с цел да трансфорат Орлин Павлов в цифров клонинг.

“Една заран цифровият човек от бъдещето ще се разсъни и към този момент няма да е напълно човек. Metamorph е една разновидност на този любопитен и неустановен свят, в който границите сред индивида и технологиите са мощно размити ", описа за изобретателната идея на шоуто Страхил Йорданов, креативен шеф на MP-studio.



Шоуто с дълготрайност от 3 минути и половина се състои от 11 подиуми. В тях историята води феновете на дистопично странствуване оттатък хоризонта, където човешкия разсъдък е зависещ на машинния логаритъм. Провокативното преживяване е съчетано с въздействаща музика и глас зад кадър - една от отличителните характерности на  творбите, създавани от артистите от българското студио, допълват от студиото.



МАЛКО ИСТОРИЯ

Metamorph беше проектирано за първи път като 360-градусово 3D-мапинг преживяване по време на Bright Festival в Лайпциг. Шоуто развълнува повече от 3 200 фенове в едно от първите места за " потапящо " цифрово изкуство, в Германия - някогашната електрическа централа Kunstkraftwerk. За присъединяване си в интернационалния конкурс за светлинно изкуство в Чонгкинг, творбата беше модифицирана особено за подбраната от уредниците фасада. По този метод, Metamorph измина повече от 12 500 км, с цел да стигне до  златния приз в надпреварата, разазват още създателите на плана.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР