Българският ​оперен бас Борис Христов е един от най-великите изпълнители,

...
Българският ​оперен бас Борис Христов е един от най-великите изпълнители,
Коментари Харесай

Анкета на „Марица: Знаят ли пловдивчани къде е роден Борис ...

Българският ​оперен бас Борис Христов е един от най-великите реализатори, прочут освен у нас, само че и по целия свят. Дали обаче хората в родният му град знаят кой е той и къде е роден? На връх 107-ата годишнината от раждането на оперния артист – 18 май, от „ Марица “ попитахме пловдивчани знаят ли къде е роден Борис Христов.

Оказа се, че съвсем всички от съгражданите на великия реализатор знаят, че той е роден в Пловдив. Всички от съседите му на улица Велико Търново пък знаеха и къде тъкмо се намира къщата, в която той е живял, въпреки и напълно за малко след раждането си. Някои от интервюираните съумяха да опишат в малко повече елементи за живота, творбите и гибелта на оперния артист. Натъкнахме се и на пловдивския заместник-кмет с сектор „ просвета “ Пламен Панов, който сподели, че знае всичко за Борис Христов и ни пожела да бъдем " живи и здрави”.

Някои от интервюираните обаче, обърнаха внимание на положението на къщата в която е живял Борис Христов и споделиха, че методът по-който е обозначена не е подобаващ. „ Трябва да има освен това там, по този метод, както е обозначена в този момент, никой не може да разбере. Аз съм музикант и всеки ден минавам от тук и знам, че това е неговата къща, само че някой инцидентен минувач няма да разбере “, сподели една от интервюираните.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР