Българският вратар Димитър Евтимов вече почти 10 години живее в

...
Българският вратар Димитър Евтимов вече почти 10 години живее в
Коментари Харесай

Димитър Евтимов: В Англия хвалят България как се справя с пандемията

Българският вратар Димитър Евтимов към този момент съвсем 10 години живее в Англия. Той игра за Нотингам Форест, Илкстън, Гейнсбъроу, Нънийтън Таун, Мансфийлд Таун, Порт Вейл, Бъртън Албиън, а от 2019 година е част от представителя на Лига 1 - Акрингтън Стенли. Към днешна дата тимът му е 17-и в третото равнище на британския футбол.Ето какво сподели 26-годишният вратар пред " Меридиан Мач ".

Митко, какви са ограниченията на държавното управление в Англия за преодоляване на рецесията?

-В момента ограниченията са малко по-затегнати от това, което беше преди няколко дни. Затвориха учебни заведения, заведения за хранене и по този начин известните британски пъбове. Хората към момента се разхождат обикновено по улици и паркове и в случай че би трябвало да бъде почтен, не виждам чак такова терзание в тях. От една страна, това е добре, само че от друга, персонално съгласно мен би трябвало малко по-затегнато състояние.

Защо съгласно теб в началото в Англия не желаеха да постановат съществени ограничения, а по-късно се завъртяха на 180 градуса?

-В началото не желаеха да постановат никакви ограничения и по подобен метод популацията на Англия да се болести и след това да развие имунитет. В течение на времето осъзнаха, че по този начин жертвите ще са десетки хиляди и взеха решение да последват образеца на редица европейски страни. Имаше и няколко публикации в британските медии, в които хвалят по какъв начин България се оправя с ситуацията в страната.

Какво си говорите с твоите съотборници и съгласно тях по кое време отново ще има футбол?

-В момента не упражняваме и сме по домовете си до последващо разпореждане. Най-рано сезонът ще се възобнови на 30 април. От това, което се чува и приказва тук в Англия, има няколко разновидността. Единият е, в случай че нещата се възстановяват, да се изиграят оставащите мачове до края на сезона, през май и юни, при закрити врата. Другият вид е изобщо сезонът да не продължи и да бъде нулев. Как тъкмо би станало това, аз персонално не знам. Знам, че ще има големи финансови загуби за всички тимове, във всяка една дивизия. Има доста незнайни и никой не може да каже сигурно какво ще се случи. Дали сезонът ще продължи, или не. Футболът в подобен миг остава на назад във времето, най-важното е здравето и животът на хората!

Как минава твоят ден при сегашната обстановка?

-Като цяло денят ни минава единствено у дома. Имаме направени подготвителни стратегии, които да изпълняваме в домовете си. Аз персонално се сготвям в двора на къщата ни. Взел съм всичко належащо за това. Много рядко излизам, единствено в случай че ни би трябвало нещо незабавно. Дори и да го направя, вземам защитни ограничения - маска, ръкавици и наложително дезинфектант.

При теб ли са дамата и детето и по какъв начин им се отразява на тях това, че хората би трябвало да си стоят у дома?

-Да, те са при мен. Двете не излизат и се пазят у дома. Не е прелестно да си затворен толкоз време, само че е значимо всеки от нас да лимитира излизанията до най-малко, с цел да може тази пандемия да завърши по-скоро.

Виждаме фотоси, че много от супермаркетите са празни. Така ли е в действителност?

- Аз персонално отбягвам от огромните супермаркети, тъй като се получават съществени скупчвания на хора, които не са взели защитни ограничения. Но да, магазините са много празни, всеки се презапасява. Ние пазарим най-много онлайн, само че даже и тогава поръчката я чакаш по една седмица, а много от нещата в листата липсват.

Ще ви се отрази ли финансово на вас, играчите, това, че няма футбол?

- Всеки футболист има контракт, който би трябвало да извършва. Засега не е имало диалози за забавяния или даже понижаване на заплати, само че може и това да се случи, в случай че пандемията продължи прекомерно дълго.

Следиш ли какво се случва в България и съгласно теб ще се оправим ли с тези по-сериозни ограничения, които взехме по-рано?

- Мога да кажа, че не пропущаме новинарските излъчвания, както и конференциите. Според мен ограниченията на държавното управление са изцяло съответни и навременни, виждайки какво се случва в страни като Италия и Испания. Според мен изолацията е належаща към този миг, с цел да можем да се върнем колкото се може по-скоро към естественото си всекидневие.

Как се развива кариерата ти и благополучен ли се чувстваш в Англия?

- Кариерата ми се развива добре. Вече съвсем 10 години се състезавам на Острова. Този сезон стартира чудесно за мен и изиграх 22 следващи мача. После последва една травма, която към този момент отшумя и очаквам шампионата да се възобнови, с цел да мога да изиграя последните няколко срещи.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР