Българският тенисист Димитър Кутровски е бил хванат за втори път

...
Българският тенисист Димитър Кутровски е бил хванат за втори път
Коментари Харесай

Наш спортист отново хванат с допинг, този път след наргиле в столичен бар

Българският тенисист Димитър Кутровски е бил заловен за повторно с допинг. Бившият национал за Купа " Дейвис " се отхвърли от дейна спортна активност при започване на 2016 година, когато беше махленски в приложимост на непозволени субстанции. След това обаче Кутровски е сгафил за повторно. Това стана ясно от известие на Международната федерация по тенис (ITF), която му наложи двегодишно наказване.

Кутровски се е провалил при инспекция през септември 2015 година на шампионата от сериите " Чалънджър " в Тибурон, Съединени американски щати. 30-годишният българин е бил тестван за урина, а в тестът му е открит декстроамфетамин.

Това е второ нарушение за Кутровски. През февруари 2012 година той беше махленски в приложимост на метилхексанамин - при дебюта му в шампионат от професионалния тур на АТП - в Сан Хосе. Тогава българинът стартира от квалификациите и сензационно доближи до четвъртфиналитe.

Международната федерация разгласи, че Кутровски ще може да се завърне на корта след 13 ноември тази година. Той би трябвало да върне и 4590 $, извоювани от наградни фондове, а от актива му са отнети 39 точки за международната класация поединично и 5 точки в класацията при мъжките двойки.

В решението на самостоятелния арбитражен съд на ITF се показва, че българският тенисист се е признал за отговорен в нарушение на антидопинговите правила. Кутровски е обяснил, че е пушил наргиле с плодов тютюн в два бара в София - вечерта на 20 септември и в ранните часове на 21 септември. Според него това е повода в тестът му да бъде открит декстроамфетамин. От ITF обявиха, че той е обезпечил " в действителност и научни доказателства в поддръжка на своето изказване ".

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР